Stad Antwerpen ontwikkelt een stedelijke voedselstrategie. Daarvoor willen we heel gericht op zoek gaan naar de opportuniteiten en uitdagingen die er liggen in de stad, om letterlijk ruimte te geven aan een duurzaam voedselsysteem.
We zoeken naar antwoorden of mogelijkheden op voedinggerelateerde vragen die onder andere leven bij:
- de producent, die op zoek is naar landbouwgrond of alternatieve ruimte (ongebruikte binnenruimte, daken, kelders, …) om voedsel te produceren;
- Antwerpenaren die graag zelf de handen uit de mouwen steken in een samen- of volkstuin;
- ondernemers die zoeken naar een plek om te experimenteren of nieuwe innovatieve business modellen op te zetten;
- wijken om voeding in te zetten als sociaal bindmiddel door bv. samen te telen & oogsten, samen maaltijden te bereiden, samen te eten;
- organisatoren van markten;
- …
Kom op 21/4 van 14u tot 16u met ons meedenken tijdens een online workshop. We gaan er aan de slag met deze vragen en tekenen gezamenlijk de eerste concrete acties uit.
Ben je ondernemer, ruimtelijk planner, architect, projectontwikkelaar, voedselproducent, … Heb je (tijdelijke) ruimte beschikbaar? Mis deze kans niet om dit ruimtelijke luik van het Antwerpse voedselbeleid mee vorm te geven.
Schrijf je in voor 16/4 via deze link. De Zoom-link voor de workshop zelf ontvang je kort voor de workshop.
Schrijf je in voor de workshop
Inschrijven