Stadscamping: CityKamp Antwerpen
Voorziene start CityKamp Antwerpen
Vanaf de start van het toeristisch seizoen in 2027 kan je terecht op de gloednieuwe CityKamp Antwerpen. Er worden 200 plaatsen voorzien: 150 kampeerplekken en 50 huuraccomodaties. Bezoek zeker ook eens het café-restaurant of de speeltuin!
Uitbater stadscamping bekend
De stad Antwerpen en AG Vespa hebben een uitbater gevonden voor de nieuwe stadscamping: Huttopia. Deze Franse kampeergroep zal de nieuwe camping 'CityKamp Antwerpen' uitbaten.
zoektocht uitbater stadscamping
De stad Antwerpen en AG Vespa gingen op zoek naar een uitbater voor de nieuwe stadscamping op Middenvijver. De stad streeft ernaar de exploitatie van de camping te laten starten binnen de 2 jaar na het aangaan van de concessie.
Goedkeuring definitief ontwerp RUP
Nadat de input uit het openbaar onderzoek verwerkt is, volgt het definitieve ontwerp van het RUP. De definitieve vaststelling van het ruimtelijk uitvoeringsplan werd voorgelegd aan de gemeenteraad op 12 maart. Sinds 1 juni 2021 is dit RUP definitief van kracht en kan een uitbater van start gaan zodra die gevonden is.
Overname concessie Camping De Molen: City Camping Antwerpen
In opdracht van stad Antwerpen neemt de vzw Werkmmaat de concessie voor de stadscamping op Linkeroever over. Tot en met maart 2023 kan je nog terecht op het vertrouwde adres, vlakbij de Jachthaven. Lees er alles over op hun website.
Online infosessie Stadscamping Middenvijver
Oproep uitbater stadscamping Middenvijver
Er wordt een concessie voor werken uitgeschreven voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de exploitatie van de nieuwe stadscamping. Offertes kunnen ingediend worden tot uiterlijk 23 februari 2021.
Voorlopige vaststelling RUP en openbaar onderzoek
In september 2020 stelt de gemeenteraad het ontwerp-RUP voorlopig vast. Daarna volgt het openbaar onderzoek, dat voorzien wordt van 15 oktober 2020 tot en met 13 december 2020.
Goedkeuring voorontwerp RUP
In mei 2020 wordt het voorontwerp van het RUP Stadscamping goedgekeurd door het college.
Opmaak voorontwerp RUP
Na de terinzagelegging volgt een scopingnota en daarna een voorontwerp RUP. In het voorontwerp wordt een grafisch plan gemaakt met bijbehorende stedenbouwkundige voorschriften en een toelichtingsnota. Ook voor dit voorontwerp wordt bij alle partners en betrokkenen advies gevraagd.
Infomoment stadscamping
Terinzagelegging proces- en startnota
De nota wordt afgestemd met alle partners en buurtbewoners. Zo kan de stad een weloverwogen beslissing nemen. De nota wordt voorgelegd tijdens een periode van 60 dagen waarin iedereen suggesties kan geven. Dit heet de ‘terinzagelegging’. Voor RUP Stadscamping is dat van 19 juli tot en met 16 september 2019.
Rond die periode worden ook twee infomomenten georganiseerd, meer bepaald op 18 juli en 5 september. Meer informatie hierover volgt later.
Opmaak proces- en startnota RUP
De stad start met de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Stadscamping voor de besteming van een nieuwe stadscamping aan park Middenvijver. De eerste stap van zo'n plan is de 'proces- en startnota'. Die wordt goedgekeurd in juni 2019.
De startnota geeft de doelstellingen en de visie voor het gebied weer. Ook de mogelijke effecten op het milieu worden hierin onderzocht. De term ‘milieu’ gaat hier breed. Het gaat van effecten op mobiliteit, landschap tot de kwaliteit voor mens en natuur. De procesnota omschrijft het volledige planningsproces.
Online enquête rond toekomst van Linkeroever
Tweede inspraakmoment voor bewoners
Goedkeuring inrichtingsvisie Middenvijver
In 2014 wordt de inrichtingsvisie voor Middenvijver goedgekeurd. Bij het gemeenteraadsbesluit wordt een convenant gevoegd. Dat is een overeenkomst tussen de stad en de private partner of concessiehouder.
Inhoud van de inrichtingsvisie:
- Middenvijver wordt een park met toegankelijke paden.
- Er wordt een bufferzone aangelegd tegen verstoring van het natuurgebied.
- Er wordt een stadscamping ingericht.
- De inkomzones worden halfverhard en er wordt een zone aangelegd voor logistiek en opslag.
Inhoud van de convenant:
In de overeenkomst tussen de stad en de private partner zijn afspraken gemaakt over een recreatieve cluster binnen het gebied Middenvijver.
- Het gebied mag maximum drie dagen per jaar als festivalweide gebruikt worden.
- Er mogen maximum twee festivals georganiseerd worden die allebei om middernacht eindigen.
- Een deel van het terrein mag twee weken voor het festival en één week na het festival afgesloten worden voor de voorbereidende werken. Enkel tijdens het festival wordt heel het terrein afgesloten.
- Er mogen bijkomend nog maximum drie laagdynamische evenementen georganiseerd worden door de stad of een non-profitorganisatie (zoals de vliegerhappening).
- Wanneer er geen festival of evenement (en opbouw en afbraak daarvan) plaatsvindt, zal de Middenvijver volledig toegankelijk zijn.
- Er worden passende maatregelen genomen ter bescherming van het nabijgelegen natuurgebied.
Eerste inspraakmoment voor bewoners
Opstart inrichtingsvisie Middenvijver
De stad neemt de principiële beslissing om een inrichtingsvisie te ontwikkelen voor Middenvijver.