Op het infomoment konden buurtbewoners en gebruikers van het sportdomein hun mening geven over wat er nog ontbrak op Het Rooi. Vanaf dan konden ze gedurende drie weken ook een online enquête invullen. De stad heeft al deze resultaten verwerkt en nam ze op in 'RUP Het Rooi', het juridisch document dat alle nodige aanpassingen definitief verankert.
Suggesties
Iedereen kon suggesties doen over de toekomstige invulling van de commerciële en dienstverlenende ruimte nabij het stadion. De binnengekomen suggesties zijn grofweg op te delen in vijf categorieën:
- kleine handelszaken (kruidenier, supermarkt, apotheek, krantenwinkel, bakker, … )
- sportinfrastructuur (zwembad, fitness, wellness, … )
- horeca (café, restaurant, ijssalon, frituur, … ),
- maatschappelijke functies (kinderopvang, dokter, serviceflats, dienstencentrum,… )
- openbaar vervoer (bushalte, velostation, … )
Al deze voorstellen zijn volgens de richtlijnen van RUP Het Rooi mogelijk. Zolang het om kleinschalige handel gaat – geen grote supermarkt of winkelketen – zijn ook de voorgestelde commerciële invullingen mogelijk.
Bezorgdheden
Uiteraard kwamen ook bezorgdheden naar voren. Zo vroegen buurtbewoners zich af of de parkeerdruk niet zal verergeren, of het park toegankelijk zal zijn voor mindervaliden en of er openbaar vervoer voorzien wordt. Op al dit soort vragen kreeg de buurt een antwoord, ter plaatste tijdens het infomoment of achteraf via een mailing waarvoor mensen zich konden inschrijven.
Om de toenemende parkeerdruk op te vangen, zal er in ondergrondse parkings worden voorzien. Het RUP verzekert ook dat het huidige groen behouden blijft en waar mogelijk wordt verbeterd én dat het park toegankelijker wordt door meerdere toegangen, ook voor mindervaliden. Die extra toegankelijkheid zal leiden tot meer sociale controle, wat ook de veiligheid en netheid van het park ten goede zal komen.