Ondernemen

Ruimte voor werk

Werkgelegenheid, productie en creatieve ondernemingen krijgen een plaats in de stad. Dat kan perfect ook in woonbuurten. Vandaag steekt de bedrijvigheid steeds meer de Ring over. Zowel binnen als buiten de Ring zoekt de stad naar manieren om wonen en werken dichter bij elkaar te brengen. Dat is goed voor de economie van de stad. Een goed evenwicht tussen wonen en werken brengt beweging in wijken en zorgt ervoor dat mensen dichter bij huis kunnen werken.

De stad moedigt projecten rond werk, creativiteit en duurzaamheid aan. Dat doet ze met speciale trajecten en fora, en door projecten te steunen zoals Labo XX_Werk en het stadslaboratorium Stadslab2050. Zulke experimenten tonen hoe wonen en werken in de toekomst beter samengaan.

Ondertussen blijft de stad ook zoeken naar partnerschappen en participatie. Ondernemers en geïnteresseerde burgers krijgen de kans om iets te doen met hun idee of een project of bedrijf op te starten. Ook in haar eigen projecten betrekt de stad zoveel mogelijk inwoners en ondernemers.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer