Openbaar vervoer

Goed georganiseerd netwerk

Voor het openbaar vervoer is er een belangrijke rol weggelegd in de stad van morgen. Trein, tram en bus hebben daarin elk hun eigen rol en plaats. Als geheel moet het openbaar vervoer efficiënt, comfortabel en eenvoudig te gebruiken zijn voor iedereen. De verschillende onderdelen moeten goed op elkaar afgestemd zijn.

Het verhaal van het openbaar vervoer begint al buiten de stad. Wie vanuit de ruimere regio naar Antwerpen komt, bijvoorbeeld uit Beveren, Kapellen, Lier of andere plaatsen in een straal van een twintigtal kilometer, moet met de trein op twintig minuten in de stad kunnen staan. Met sneltrams en grootstedelijke tramlijnen tot in de randgemeenten moet dat lukken op een halfuur tijd.
 
Aangekomen in de stad nemen deze reizigers de tram of de premetro. Het tram- en premetronetwerk moet hen overal in de stad vlakbij hun bestemming kunnen brengen. Daarvoor is een uitbreiding nodig, maar ook een goede en betrouwbare dienstverlening op de bestaande lijnen. Ook wie met de auto komt en parkeert aan een Park & Ride aan de rand van de stad, moet vlot en storingvrij naar het centrum raken met de tram of bus.
 
De trein wordt ook steeds belangrijker voor het vrachtvervoer van en naar de stad. Met een goede organisatie zal het vrachtvervoer of het spoor vlot aansluiten bij de grotere omgeving.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer