Overstappen

Vlotte verplaatsingen, minder met de auto

Verkeersdrukte, ongevallen en sluipverkeer zijn reële problemen voor Antwerpen. Zulke uitdagingen horen bij een groeiende stad. Om ze te vermijden, creëren en promoten we interessante alternatieven voor de auto.

Elke ‘verkeersmodus’ - of manier van verplaatsen - heeft zijn eigen nut en plaats in de stad. Wanneer er andere, snellere of efficiëntere ‘modi’ beschikbaar zijn, stappen mensen minder in de auto. De stad zet in op een samenspel van autoverkeer, openbaar vervoer, veilige fietsnetwerken en ook vervoer over het water. Voor bezoekers zal het steeds aantrekkelijker worden om aan de rand van de stad te parkeren in een Park & Ride en verder met het openbaar vervoer of een deelfiets de stad in te komen.
 
De stad heeft zich een doel gesteld met het Masterplan 2020. Daarin staat dat de helft van alle verplaatsingen in groot-Antwerpen gebeurt met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets. Het Routeplan 2030 voegt daar nog een groot luik aan toe. Dat plan maakt deel uit van het akkoord rond de Oosterweelverbinding en legt vast hoe we van Antwerpen een leefbare en vlot toegankelijke stadsregio maken.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer