Klimaat

Antwerpen klimaatneutraal in 2050

In 2050 wil Antwerpen klimaatneutraal zijn. Het klimaatplan van de stad legt vast welke stappen we zetten onderweg naar die doelstelling. Wanneer de stad, inwoners, bezoekers en bedrijven hier hun schouders onder zetten, kunnen we samen de uitstoot van CO2 en fijnstof doen afnemen en de klimaatverandering zoveel mogelijk afremmen.

De eerste ‘halte’ in het stappenplan is 2020. Tegen die tijd wil de stad dat haar eigen gebouwen en voertuigen 50 procent minder CO2 uitstoten dan in 2005. Ze investeert in renovaties van gebouwen en ingrepen die de duurzaamheid verhogen, bijvoorbeeld door een lager energieverbruik.

In het Klimaatplan 2015-2020 neemt de stad zich ook voor om ‘klimaatbestendig’ te worden: opgewassen tegen de gevolgen van de klimaatverandering zoals overstromingen en hitte. Dat ziet u bijvoorbeeld in de verhoging van de Scheldekaaien. Andere voorbeelden zijn overal in de stad te vinden, zoals groene trambeddingen en parkings, doordachte groenaanplanting en slimme manieren om regenwater op te vangen bij hevige regen.
 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer