Wegennetwerk

Sterk stadsnetwerk

De wegen van Antwerpen verbinden niet alleen plaatsen met elkaar, maar vooral mensen. Terwijl de bevolking blijft groeien, neemt de druk op die wegen steeds meer toe. Bovendien groeit ook de economie in de stad én blijft Antwerpen een populaire bestemming voor toeristen en andere bezoekers. Het wegennetwerk maakt al die bedrijvigheid en beweging mogelijk.

De inwoners van Antwerpen doen meer dan alleen maar wonen. Ze verplaatsen zich ook: naar school, naar de winkel, naar hun werk, het park, de sportzaal, enzovoort. In een ‘korte-afstandsstad’ zijn al die voorzieningen dicht in de buurt. Dat verhoogt de leefkwaliteit en verkort verplaatsingen. De stad werkt daarom aan slim ingedeelde stads- en districtskernen waar mensen alle functies vinden die ze nodig hebben, en die ook goed met elkaar in verbinding staan.

Tegelijk is het van belang dat inwoners, ondernemers, handelaars en toeristen zich vlot kunnen verplaatsen in de hele stad. Antwerpen en de haven moeten bereikbaar zijn, zodat mensen en goederen vlot raken waar ze moeten zijn.

Met het Antwerpse ‘Mobiliteitsplan 2020-2025-2030, Antwerpen actief en bereikbaar’ maakt de stad daar werk van. Aan de hand van dat plan zullen we de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruiken. Het plan legt een heldere hiërarchie van wegen vast, die als houvast dient voor een sterk stadsnetwerk.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer