Fiets

Antwerpen wereldfietsstad

Antwerpen werd uitgeroepen tot Vlaamse Fietsstad 2012, opgenomen in de Copenhagenize Index 2017 en genomineerd als Fietsstad 2015. Met de uitbouw van een eersteklas fietsnetwerk wil de stad verdergaan op de ingeslagen weg naar een wereldfietsstad.

Een goed uitgebouwd, veilig fietsnetwerk krijgt meer mensen op de fiets. En dat leidt dan weer tot minder autoverkeer. Een stadsbrede fietscultuur aanmoedigen is dus een belangrijke doelstelling voor de stad. Daar werken veel partners aan mee: de stad en de districten, de randgemeenten, de Provincie, Vlaanderen, De Lijn, de NMBS, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, het Agentschap Wegen en Verkeer en nog andere organisaties en verenigingen. Maar ook de fietsers zelf spelen een belangrijke rol. En hoe meer het er zijn, hoe beter.
 
Samen met die partners werken we aan nieuwe infrastructuur en betere routes van, naar, rond en in de stad. Er komt nieuwe infrastructuur, maar er komen ook verbeteringen aan het bestaande fietsnetwerk. Dat moet veiliger worden én meer fietsers aankunnen. De stad lost ‘missing links’ op, geeft de fietser een centralere plaats op de weg en zet in op fietsparkeren.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer