Energie

Minder koolstof, meer hernieuwbaar

Antwerpen wil meer hernieuwbare energiebronnen aanspreken, zoals wind en zonneschijn. De verbranding van steenkool en olie is geen duurzame manier om energie op te wekken. De stad heeft zich een doel gesteld: in 2020 moet 13 procent van het energieverbruik op het grondgebied van Antwerpen hernieuwbare energie zijn, opgewekt in Antwerpen zelf.

In de Antwerpse haven wordt daarom een enorm windmolenpark aangelegd: het grootste op land in België. Dat zal veel duurzame energie opwekken, maar tegelijk is het ook belangrijk om minder energie te verbruiken. Een voorbeeld van hoe dat kan, is het concept van warmtenetten. Dat is een verwarmingssysteem dat restwarmte rondpompt die vrijkomt bij andere processen. Het project Nieuw Zuid verwarmt zo tweeduizend woningen.

De stad is dus druk bezig met energie, maar ook de inwoners en de industrie dragen nu al hun steentje bij. Gezinnen vragen tips voor energiebesparing voor het EcoHuis of renoveren duurzaam met een voordelige energielening. Ook bedrijven renoveren duurzaam of optimaliseren hun energieverbruik.
 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer