Woonboten in het Houtdok

Stad Antwerpen

Woonboten in het Houtdok

34 nieuwe ligplaatsen voor woonboten aan de Houtdok-Zuidkaai. Deze maken deel uit van de Cadixwijk op het Eilandje.

Simulatie Houtdok Stad Antwerpen
Toekomstbeeld van het Houtdok

Toekomstbeeld van het Houtdok - © Stad Antwerpen
 

Waarom dit project?

Het Eilandje is volop in ontwikkeling. Hierbij hoort ook een plek om te wonen op het water. Zo krijgt het Houtdok nieuwe ligplaatsen voor woonboten. Deze bieden een antwoord op de toenemende vraag naar woonbootligplaatsen.

Niet alleen de eigenaars van de woonboten die zich nu op een andere locatie op het Eilandje bevinden, krijgen de kans om een nieuw ligplaats in het Houtdok in te nemen. 

Toekomstbeeld Houtdok Stad Antwerpen
Aangenaam wonen op het water in het Houtdok

Toekomstbeeld van het Houtdok - © Stad Antwerpen
 

Wat gebeurt er?

Begin 2018 bracht de stad nieuwe ligplaatsen voor woonboten op de markt. Vanaf de zomer 2018 ziet u dus woonboten liggen in het Houtdok. De Houtdok-Zuidkaai is volledig afgewerkt. Een van de nieuwe straten tussen de Madrasstraat en Houtdok-Zuidkaai, in het verlengde van de Binnenvaartstraat, kreeg de naam Vlissingenstraat.

In de zomer van 2018 werd er het openbaar domein afgewerkt en is er een bijkomende sorteerstraat in gebruik genomen. In de Cadixwijk zijn er dan 4 sorteerstraten. Er staan er nog 2 later op de planning: bij het kruispunt Kempischdok-Westkaai en Genuastraat en bij het kruispunt Napelsstraat en Rigastraat.

Wie werkt eraan mee?

AG VESPA en het Havenbedrijf werkten mee aan de realisatie van de infrastructuur.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer