Sportcentrum Wilrijkse Plein

Het huidige sportcomplex breidt uit met een nieuw clubgebouw

Het sportcentrum Wilrijkse Plein aan de Vogelzanglaan is niet meer weg te denken uit het Antwerpse sportbeeld. In het verleden waren deze velden vooral bedoeld voor voetbal, nu is het aanbod veel diverser. Er zijn twee natuurgrasvelden voor rugby, twee kunstgrasvelden voor korfbal en voetbal, twee waterkunstgrasvelden voor hockey, een kunstgrasveld voor voetbal en rugby, drie duiveltjesvelden in kunstgras, een calisthenicspark, een Finse piste (loopparcours) en een sporthal.

 

Sinds 2013 wordt er in verschillende fases gewerkt om van het Wilrijkse Plein één van de grootste en modernste sportcentra van Antwerpen te maken. In 2018 is het nieuw clubgebouw met kleedkamers, douches, sanitair en cafetaria’s in gebruik genomen.

In het clubgebouwen zijn ook cafetaria's terug te vinden. | stad Antwerpen

Waarom dit project ?

  • Om hun werking te kunnen uitbouwen hebben de sportclubs nood aan extra kleedkamerruimtes, sanitaire voorzieningen en cafetaria’s.
  • De uitbouw en modernisering van deze sportcluster is volop aan de gang. De bouw van het grote nieuwe clubgebouw maakt hier deel van uit. Een volgende stap is de buitenaanleg.

 

Wat gebeurt er ?

  • Met de komst van het nieuwe clubgebouw beschikt het sportcentrum over 20 kleedkamers voor sporters, 5 kleedkamers voor scheidsrechters en 4 cafetaria’s extra.
  • De kleedkamers in het nieuwe gebouw bevinden zich op de begane grond, de cafetaria's op de eerste verdieping. De terrassen met hun luifels bieden een prachtig zicht op de verschillende sportvelden en de omgeving.

 

Wie werkt eraan mee?

Het nieuwe gebouw is ontworpen door Met Zicht Op Zee architecten en ontwerpers bvba.

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer