URBACT III sub>urban. Reinventing the fringe

sub>urban ontdek in 16 klikken waar het netwerk over gaat

Negen steden werken drie jaar samen rond het onderwerp van de stadsvernieuwing in de rand van de steden. In deze presentatie ontdekt u in 16 klikken over welke steden het gaat, waar ze voor staan en wat de uitdagingen waren. 

De resultaten vindt u in dit filmpje terug. 

Book of Ideas 2 (Amsterdam) - The flexible city

In mei 2016 werd het netwerk uitgenodigd in Pakhuis De Zwijger tijdens de Europe by People conferentie om te spreken over de transformatie van de 20ste eeuwse gordel van de Europese steden. Het sfeerverslag leest u hier.

Book of Ideas 6 - Tussentijdse resultaten

In juni 2017 stelde sub>urban. Reinventing the fringe de tussentijdse resultaten voor aan experten, de partnersteden en hun politieke vertegenwoordigers en afgevaardigden van de Europese commissie. Deze resultaten leest u hieronder in een speciale editie van de Book of Ideas. 

Stadsdebat Are you working on your fringe?

De stad Antwerpen werkt volop aan de vernieuwing van haar strategisch Ruimtelijk Structuurplan (s-RSA). Eén van de uitdagingen is de transformatie van de 20ste-eeuwse gordel, zeg maar het gebied tussen de Ring en de stadsrand. Onder de naam Labo XX wordt er sinds 2012 onderzoek gedaan naar een nieuw model van stadsplanning. De afgelopen 2,5 jaar werd er kennis uitgewisseld met 8 andere Europese steden binnen het URBACT netwerk sub>urban. Reinventing the fringe. Nieuwe inzichten leiden tot een beleidsvisie.

Op 19 april 2018 organiseerde de stad het stadsdebat 'Are you  working on your fringe' op de site van de Lageweg in de voormalige fabrieksgebouwen van Crown Packaging in Hoboken. HIerin werden de resultaten gepresenteerd van de Europese samenwerking, initiatieven voorgesteld die vandaag al lopen en de beleidsvisie voor de 20ste-eeuwse gordel toegelicht. 

Ontdek het hieronder in het inspirerende verslag.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer