Heraanleg Turnhoutsepoort

11 maart 2019
Stem Singel Noord naar de overwinning

De heraanleg van Singel-Noord is genomineerd voor de ‘Prijs Publieke Ruimte’. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen op de website www.congrespubliekeruimte.info en dit tot en met  maandag 11 maart 2019. Op 12 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees meer
21 december 2017
Turnhoutsepoort is nu groene en fietsvriendelijke toegangspoort tot stad

Vandaag werd de vernieuwde Turnhoutsepoort officieel ingehuldigd met een korte fietstocht en een hapje en drankje voor omwonenden en fietsers. De werken aan de Turnhoutsepoort zijn volledig volgens schema afgerond, de vernieuwde poort is af. Deze toegang tot de stad is voor àlle weggebruikers veiliger en comfortabeler dan voorheen.

Begin december
Start fase 5

In december start de vijfde en laatste fase. Dan wordt de laatste hand gelegd aan de middenbermen en worden nog enkele laatste afwerkingen uitgevoerd. Ook start de inrichting van de groene zone in de vrijgekomen ruimte rond de Noordersingel. De grasvelden die er nu al liggen, zijn zoveel mogelijk behouden en nieuwe beplantingen worden aangelegd tussen de Noordersingel en de Ring.

Begin oktober
Start fase 4

Fase 4 start begin oktober en krijgt de westkant van de Noordersingel een nieuw wegdek en riolering. Ook start de aanleg van het wegdek en riolering in de Statielei.

13 juli 2017
Definitief ontwerp toegangspoorten Turnhoutsepoort

Het definitief ontwerp voor de renovatie en nieuwe inrichting van de twee doorgangen onder de spoorweg, de Turnhoustepoort en de Statieleipoort, is goedgekeurd.  Deze nieuwe inrichting maakt van beide poorten echte toegangspoorten tot de stad.

Beeld door Re_ST_Architecten

30 juni 2017
Start fase 3

Fase 3 start op zaterdag 1  juli en duurt tot en met september. Ook tijdens fase 3 wordt er op verschillende plaatsen gewerkt, maar ligt de focus grotendeels op de Turnhoutsebaan. De Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel wordt verder vernieuwd en het definitieve wegdek wordt hier ook aangelegd. De Turnhoutsebaan langs de binnenkant van de Singel krijgt een nieuw wegdek en nieuwe riolering. Verder wordt er nog gewerkt aan de oostzijde van de Noordersingel en wordt de noordelijke weghelft van de brug aan de op- en afrit van de E313 aangepakt.

07 mei 2017
Start fase 2

De werken van de tweede fase starten op 8 mei 2017. In deze fase wordt een deel van de noordelijke weghelft van de Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel aangepast, samen met de tramsporen. Ook de Noordersingel wordt op drie plaatsen aangepakt: de riolering wordt vernieuwd en het wegdek opnieuw aangelegd. AWV wil begin juli 2017 met fase 2 klaar zijn.

Als fietser kan je nu gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang onder de oprit van de E313 door.

05 maart 2017
Start fase 1 heraanleg Turnhoutsepoort

De eerste werken op de Noordersingel zijn van start gegaan.  In deze fase werken we aan de zuidelijke weghelft Turnhoutsebaan aan de buitenkant van de Singel en krijgt de Noordersingel nieuwe rioleringen en wegdek. Ook start de aanleg van de fietspassage onder de E313 en de zuidelijke weghelft van de brug naar de E313. Ten slotte krijgt de Stenenbrug een nieuw wegdek en een dubbelrichtingsfietspad aan beide kanten.

Begin februari
Start voorbereidende nutswerken

Begin februari starten de eerste werken aan de Noordersingel tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan. De nutsmaatschappijen beginnen dan met het vernieuwen en verplaatsen van leidingen ter voorbereiding van de herinrichting van de hele zone.

15 december 2016
Aannemer werken gekend

De aannemer van de werken is gekend.  Nu kan de planning en de fasering van de werken in detail worden uitgewerkt.

25 augustus 2016
Stedenbouwkundige vergunning

Goedkeuring stedenbouwkundige vergunning.

19 mei 2016
Definitief ontwerp Turnhoutsepoort klaar

Het definitief ontwerp voor de omgeving Turnhoutsepoort is goedgekeurd. Nu kan de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd worden en een aannemer aangesteld worden om de werken uit te voeren.

10 december 2015
Voorontwerp Turnhoutsepoort

Het voorontwerp voor de omgeving Turnhoutsepoort is goedgekeurd.  Hierin zit de heraanleg van de Noordersingel tussen de Stenenbrug en de Turnhoutsebaan en het landschapsontwerp van de bestaande en nieuwe ruimte die vrijkomt tussen de spoorweg en de Ring.

zomer 2012
Projectnota heraanleg Singelfietspaden

De fietspaden langs de Singel behoren samen met het ringfietspad en de Kaaien tot de belangrijkste fietsverbindingen van de stad Antwerpen. Ook in het netwerk van functionele routes zijn de fietspaden langs de Singel een belangrijke schakel.

Omwille van verkeersveiligheid wordt het fietspad van de rijbaan afgescheiden door een groenstrook of een parkeerstrook.  Door de realisatie van de nieuwe fietspaden te laten samengaan met nieuwe voetpaden én de aanplanting van groen langsheen de Singel is dit een opportuniteit om een eerste vergroening van de Singel te realiseren.

september 2009
Durven dromen van een groene rivier

Het kader voor lopende en geplande projecten in de Groene Singel.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer