Structuurplan in ontwikkeling

Team West (OMGEVING en De Urbanisten)

Stadsdebat 'Cultuur in de stad van morgen'

Dit moment is afgelopen.

Antwerpen denkt na over de stad van morgen. In die stad wordt ook veel aandacht geschonken aan cultuur. Vandaar dat dit thema de kapstok werd van een stadsdebat in de reeks debatten voor de vernieuwing van haar strategisch Ruimtelijk Structuurplan (s-RSA).

De boeiende presentaties door directeur Museum Rotterdam Paul van de Laar, antropologe Ruth Soenen en hoofd van het Bureau Broedplaatsen bij gemeente Amsterdam Jaap Schoufour zetten de geesten aan het denken. Ook het panelgesprek opende nieuwe perspectieven. Enerzijds was er een korte kennismaking met street art door cultuurantenne van district Deurne Arne Aernouts en ‘Street Artwerpenaar’ Tim, die pleitten voor meer ruimte voor deze nieuwe kunstvorm. Anderzijds stelde u nog zeer relevante vragen aan de presentatoren van de eerdere sessies. Dit alles leverde heel wat informatie en interessante ontmoetingen op.

Alle verworven inzichten werden meegenomen in de vernieuwing van het ruimtelijk structuurplan van de stad, maar ook meegenomen binnen de verschillende stadsdiensten die hier in de dagelijkse werking voortdurend mee geconfronteerd worden.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer