Stille stukjes stad

Rustige plekjes om heerlijk te ontspannen

In de drukte van de stad hebben bewoners en bezoekers vaak nood aan een plek waar het heerlijk ontspannen is, zonder dat er daarbij te veel omgevingslawaai hoorbaar is. De stad wil deze rustige plekjes vrijwaren. Kent u nog een stil stukje stad? Laat dat weten en deel het met uw medebewoners.

Waarom dit project?

Wist u dat u in onze stad vogeltjes kunt horen? Er zijn in Antwerpen tal van rustige plekjes te vinden waar dat kan. In een van de vele openbare tuinen, parken of ingesloten pleintjes kunt u rust vinden na een drukke dag. Heeft u zin om op een zonnige dag buiten een spannend boek te lezen? Of wilt u een gewoon een babbeltje slaan in een mooie omgeving? Heeft u even genoeg van de overvolle winkelstraten of uw zingende buurvrouw? Zoek dan zeker rust in een van de stille stukjes stad die Antwerpen rijk is en geniet.

Wat gebeurt er?

Een aantal stille stukjes stad vindt u terug op deze kaart. Klik op een punt en ontdek deze mooie plekjes of deel ze met vrienden op sociale media. Kent u zelf ook zo’n verborgen pareltje dat nog niet op de kaart staat? Deel het door zelf een punt te suggereren op de kaart! 

Geniet nu al van uw tocht door de stad met deze foto’s van enkele rustgevende plekken.

Ontdek de prachtige stille stukjes stad in jouw buurt. | stad Antwerpen

Wie werkt er aan mee?

U, uiteraard, door uw favoriet stil stukje stad mee op het stadsplan aan te duiden. Maar ook de stad, die bijvoorbeeld aan ontwikkelaars vraagt dat ze voor elk nieuw bouwproject nadenken over geluid. Ze moeten al in het ontwerp garanderen dat ze geluidshinder zullen beperken.

En last but not least: Bekende Antwerpenaar Pieter Embrechts, die u laat mee genieten van zijn favoriete stil stukje stad.


 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer