Stadslab2050

Groene Ader Sint-Andries: "Hoe gaan we onze dromen waarmaken in 2018?"

Dit moment is afgelopen.

Enkele maanden geleden heeft Stadslab 2050 i.s.m. diverse partners een pilootproject opgestart in de wijk Sint-Andries rond klimatrobuusheid. In de eerste fase werd door experts, buurtbewoners, organisaties en lokale handelaren de problematiek samen verkend. Er waren diverse open workshops in de wijk, er was een inspiratietoer in Rotterdam. Later volgde een droommoment in de wijk en een doedag tijdens autoloze zondag.

Het Heldenplein werd deels onthard, een nieuwe groentegel werd uitgetest, een gevelregenton werd geplaatst en er werd een slim groendak geïnstalleerd; een ‘groene ader’ is in wording.

Er liggen nog tal van andere dromen klaar om verder uitgebroed te worden. We kunnen meewerken aan de permanente tuinstraat die op komst is, aan het speelweefselplan dat ruimte moet creëren voor spel en ontmoeting , aan de plannen van Habbekrats voor een groen speeldak, en nog veel meer. We hopen dat deze plannen en realisaties mettertijd de hele stad kunnen inspireren.

Iedereen is welkom op 6 december! Wil je mee nadenken over het klimaatrobuust maken van de wijk? Wil je mee de handen uit de mouwen steken? Wil je helemaal mee zijn wat er in de wijk leeft? Of wil je jouw stem laten horen? Kom dan zeker af.

Woensdag 6 december, Thomas More Campus National, Kronenburgstraat 66 van 19:30 tot 22 uur.

Programma:

• We geven een overzicht van wat er allemaal gebeurd is de afgelopen maanden.
• Hoe en met wie werken we verder aan de realisatie van al die dromen?
• Welke concrete projecten pakken we aan in 2018?
• We ronden de avond af met een gezellige drink.

Inschrijving : 

Ambtenaren, politici, experten en ondernemers die willen bijdragen tot een klimaatrobuust Sint-Andries, zijn ook van harte uitgenodigd om onze droom verder te versterken.

De hele zoektocht naar een 'Klimaatrobuust Sint-Andries' kadert in het Europees project Resilient Europe. De Antwerpse stadslaboranten werken samen met collega's uit andere Europese steden, zoals Rotterdam, Glasgow, Thessaloniki, Malmö en Bristol.
Het district Antwerpen investeert mee in het project onder andere via de Burgerbegroting.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer