Stadscamping

Patrick Henderyckx

Infomoment stadscamping

Dit moment is afgelopen.

Modern kamperen in het groen

De stad Antwerpen wil op de site Middenvijver in Linkeroever een nieuwe, moderne stadscamping realiseren. Een stadscamping met ruimte voor alle vormen van kamperen. Die camping zal haar locatie krijgen aan de noordoostelijke hoek van park Middenvijver, op een oppervlakte van ongeveer 5 ha.

Om dit mogelijk te maken, moet de plek waar de camping zal komen van bestemming veranderen. En dat kan niet zonder de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).  Met de opmaak van het RUP Stadscamping wil de stad een ruimtelijk kader vastleggen dat bepaalt wat er per zone is toegestaan van wonen, recreatie, gemeenschapsvoorzieningen, groen enzovoort. 

Waarover gaat het? 

De juridische procedure van zo’n RUP start met de opmaak van een proces- en startnota, die u kan inzien en waar u op kan reageren. Om u zo goed mogelijk te informeren over de plannen voor de stadscamping, nodigen we u graag uit op een van de infomomenten.

Programma

17 juli
Tijdstip Inhoud
15.00 uur - 18.00 uur doorlopend infomoment 1 bij korfbalclub SIKOPI
18 juli
Tijdstip Inhoud
23.00 uur - 23.00 uur start terinzagelegging (periode van 60 dagen, tot en met 16 september 2019)
4 september
Tijdstip Inhoud
15.00 uur - 18.00 uur doorlopend infomoment 2 bij korfbalclub SIKOPI

Wat mag u verwachten? 

Tijdens de infomomenten krijgt u:
-    meer informatie en ideeën over de plannen met de stadscamping en alles binnen het plangebied van dit RUP;
-    meer informatie over de terinzagelegging en hoe u kan reageren op de plannen;
-    antwoorden op al uw vragen van de aanwezige projectleiders.

Amsterdam heeft al een moderne stadscamping in het groen. De stad wil hier nu ook werk van maken.

Terinzagelegging

De ‘terinzagelegging’ van de start- en procesnota is de periode van 60 dagen waarin u kan reageren op het startdocument van de juridische procedure. Deze periode loopt van 19 juli tot en met 16 september 2019. Na deze 60 dagen worden alle reacties verder onderzocht en uitgewerkt. 

U kan de plannen inkijken vanaf 19 juli 2019, digitaal op de website van de stad Antwerpen en op papier in het districtshuis van Antwerpen tijdens de openingsuren (Lange Gasthuisstraat 21, 2000 Antwerpen).

U kan uw suggesties digitaal doorgeven door een mail met uw opmerkingen te sturen naar ruimtelijkeplanning@antwerpen.be of op papier door een brief met suggesties aangetekend op te sturen t.a.v. stadsbestuur stad Antwerpen - Stadsontwikkeling, afdeling Ruimte - Grote Markt 1, 2000 Antwerpen. Geef uw feedback binnen de periode van 60 dagen, dus ten laatste op 16 september 2019.
 

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer