Stadscamping

Patrick Henderyckx

Online enquête rond toekomst van Linkeroever

Dit moment is afgelopen.

Waarom een enquête over Linkeroever?

De stad wil bij de opmaak van een overkoepelende visie voor de toekomstige veranderingen op Linkeroever rekening houden met de visie van de Antwerpenaars. Van 18 november tot 1 december kon iedereen zijn of haar mening geven over de toekomst van Linkeroever.

Maar liefst 1.368 mensen gaven hun mening, met 842 volledig ingevulde enquêtes als resultaat. Hoewel de resultaten niet representatief zijn voor alle inwoners van Linkeroever of alle Antwerpenaars, zijn er een aantal interessante inzichten uit af te leiden.

Resultaten van de enquête

De meerderheid van de respondenten wil rust en groen, maar ook meer open ruimte en mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. Daarnaast wordt er ook veel belang gehecht aan een verbinding tussen Linkeroever en de binnenstad over het water.

Ruim drie op de vijf respondenten dromen van een brug over de rivier die enkel voor voetgangers en fietsers toegankelijk is. Evenveel mensen zijn enthousiast over het idee om watertaxi’s, waterbussen en/of veerboten in te leggen om zich tussen de twee oevers te verplaatsen.

Op de oevers langs de Schelde zien de respondenten liefst een combinatie van veel groen gecombineerd met horeca. Ook op het Frederik van Eedenplein ziet de meerderheid eveneens liefst een combinatie van groen en horeca verschijnen. Bovendien mogen ook cultuur en events niet op het plein ontbreken.

De meerderheid van de respondenten woont in Linkeroever of komt erheen om af te spreken met vrienden en/of familie. Bovendien komt de grotere meerderheid er om te fietsen, te wandelen of te genieten van rust en groen. Ook een bezoek aan de plaatselijke horeca valt in de smaak bij de deelnemende inwoners en bezoekers van Linkeroever. Voor jongeren ligt de nadruk op meer mogelijkheden qua sport en spel. Ten slotte zien de respondenten vooral de oevers langs de Schelde, Sint-Anneke Plage en het Galgenweel als hun favoriete plekjes op Linkeroever. 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer