Slim naar Antwerpen

Slim naar Antwerpen, da’s de stad bereikbaar houden.

Op tijd in uw vergadering? Zonder stress naar uw werk? Uw levering tijdig bij uw klant? De eerste noten van uw concert niet missen? Rijdt u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken.

 

Waarom dit project?

In de volledige regio van Antwerpen wordt er de komende jaren hard gewerkt met wegenwerken tot gevolg. De stad blijft natuurlijk bereikbaar maar niet altijd langs de vertrouwde route. Slim naar Antwerpen biedt mobiliteitsoplossingen aan zoals subsidies bij de aanschaf van een nieuwe fiets voor particulieren en mobiliteitsadvies voor bedrijven. De online routeplanner op www.slimnaarantwerpen.be toont hoe u het vlotste op uw bestemming geraakt en houdt rekening met alle wegenwerken en omleidingen.

Wat wil dit zeggen?

Slim naar de stad

Naar de stad, dat kan op allerlei manieren. Natuurlijk bent u welkom met de auto, maar misschien is parkeren op een P+R en overstappen op de tram wel sneller? Als u op minder dan 15 kilometer van uw werk woont, dan is de elektrische fiets een sportief alternatief. Uw plooifiets? Die kan gratis mee op de trein!

En wist u dat wij particulieren tot 250 euro korting geven voor de aankoop van een nieuwe (e-)fiets? Hier kan u ontdekken hoe u vlot en comfortabel op uw bestemming geraakt door verschillende vervoersmiddelen te combineren. En niet onbelangrijk: mobiliteit stopt niet aan de stadsgrens. Daarom zijn wij ook actief bij onze buurgemeenten en willen we ook onze buren verleiden tot slim verplaatsingsgedrag tijdens de spits.  

Slim naar het werk

Bent u ondernemer in Antwerpen? Dan brengen de wegenwerken ongetwijfeld heel wat vragen met zich mee. Met welke impact moet u rekening houden, hoe geraken werknemers op het werk of klanten naar de zaak? En hoe komen leveringen vlot op hun bestemming?

Slim naar Antwerpen begeleidt werkgevers vanaf 20 werknemers bij het uitwerken van een sterk bedrijfsvervoersplan. Ervaren bereikbaarheidsadviseurs geven bedrijven mobiliteitsadvies op maat om zo hun werknemers aan te moedigen vaker met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Werkgevers die deel uitmaken van de werkgeversaanpak van Slim naar Antwerpen, kunnen gebruikmaken van o.a. een proefaanbod alternatieve vervoersmiddelen, een mobiliteitsgids op maat, enz…  Ontdek het allemaal hier.

Slimme routeplanner

Plan uw route met onze unieke routeplanner. Deze houdt rekening met wegenwerken en omleidingen op uw traject. De beste, snelste en slimste route zal steeds vooropgesteld worden. Wanneer een route toch langs wegenwerken of andere infrastructuurwerken loopt, wordt er rekening gehouden met mogelijke vertragingen en wordt dit meegenomen in het routevoorstel. Verder houdt de routeplanner ook rekening met de lage-emissiezone: als een voorgesteld traject door de LEZ loopt, geeft hij automatisch een waarschuwing in het routevoorstel.

Wie werkt eraan mee?

Slim naar Antwerpen zet in op de bereikbaarheid van de stad tijdens de verschillende grote infrastructuurwerken die en rond Antwerpen doorgaan sinds het voorjaar 2016. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners die de impact van de werken op het verkeer minimaal willen houden. 

thumb_2019-01-10 16_17_42-Slim naar Antwerpen _ Onze partners.jpg Slim naar Antwerpen
De partners van Slim naar Antwerpen

 

Gerelateerde projecten

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer