Slachthuislaan

Lucid
11 maart 2019
Stem Singel Noord naar de overwinning

De heraanleg van Singel-Noord is genomineerd voor de ‘Prijs Publieke Ruimte’. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen op de website www.congrespubliekeruimte.info en dit tot en met  maandag 11 maart 2019. Op 12 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees meer
27 november 2018
De eerste bomen staan op hun plaats

Vandaag is de aannemer gestart met het aanplanten van de nieuwe bomen op de Slachthuislaan. In totaal worden er 155 nieuwe bomen aangeplant op de Slachthuislaan, wat voor een enorme vergroening van de straat zal zorgen.

08 september 2018
Feest op de IJzerlaan en Slachthuislaan

Eind augustus zijn de werken op de IJzerlaan en de Slachthuislaan helemaal klaar. En dat gaan we vieren!

Lees meer
augustus 2018
Laatste afwerkingen in augustus

In augustus volgen nog de laatste afwerkingen, zoals de definitieve afslagstrook naar de Kalverstraat en de herstelling van het fietspad aan de kant van het Lobroekdok.

17 juli 2018
Start heraanleg kruispunt Slachthuislaan/Kalverstraat

Tijdens de laatste fase wordt het kruispunt met de Kalverstraat heringericht.  Tijdens deze werken is de toerit naar de Kalverstraat afgesloten voor het autoverkeer. 

05 juli 2018
Slachthuislaan volledig open voor het verkeer

Na een jaar zijn de werken op de Slachthuislaan vrijwel helemaal klaar. Het doorgaand verkeer kan sinds vrijdag 6 juli terug over 2 rijstroken in elke richting beschikken. Ook de nieuwe voet- en fietspaden zijn klaar en fietsers en voetgangers hebben meer ruimte aan het lichtengeregelde kruispunt met de Kalverstraat. De Slachthuislaan heeft met deze heraanleg hetzelfde uitzicht gekregen als de rest van de Singel en de IJzerlaan.

11 februari 2018
Start heraanleg Slachthuislaan kant wijk Dam

In december start de heraanleg van de Slachthuislaan aan de kant van de stad, eveneens tussen de ALDI en de Denderstraat. Ook tijdens deze fase is er voor het autoverkeer steeds één rijstrook in elke richting beschikbaar.

Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers reeds gebruik maken van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad en voetpad aan de kant van het Lobroekdok.

Het kruispunt met de Kalverstraat blijft open met een aparte afslagstrook voor het verkeer vanuit het zuiden. Deze werken lopen tot eind april 2018.

31 juli 2017
Start heraanleg Slachthuislaan kant Lobroekdok

Begin augustus start de eigenlijke heraanleg van de Slachthuislaan. De werken starten aan de kant van Lobroekdok tussen de ALDI en de Denderstraat. Voor het autoverkeer is er steeds één rijstrook in elke richting beschikbaar.

Tijdens de werken kunnen fietsers langs het nieuwe fietspad de werf passeren. Voetgangers kiezen het voetpad aan de kant van de stad.

Het kruispunt met de Kalverstraat blijft open met een aparte afslagstrook voor het verkeer vanuit het zuiden.

De werken lopen tot eind december 2017.

18 juni 2017
Start aanleg pocketparking

De Slachthuislaan is iets smaller dan de Singel. Het is daardoor niet mogelijk om overal aan weerskanten parkeerstroken aan te leggen. Er zullen dus langs de weg iets minder parkeerplaatsen zijn dan voorheen. Die worden gecompenseerd door een extra parking tussen de bedrijven.

15 september 2016
Aanvraag bouwvergunning Slachthuislaan

Vandaag keurde het college de aanvraag voor de bouwvergunning goed.

21 april 2016
Definitief ontwerp Slachthuislaan

Vandaag keurde het college het definitieve ontwerp voor de Slachthuislaan goed.

17 december 2015
Projectdefinitie en concept Slachthuislaan

De Slachthuislaan, tussen de Schijnpoortweg en de IJzerlaan, wordt heringericht met twee rijstroken in elke richting en een groene middenberm. Aan beide zijdes komen brede fietspaden die door een parkeerstrook met bomen afgescheiden worden van de rijweg. Vandaag keurde het college de uitgangspunten hiervoor goed. 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer