Schipperskwartier en Centrum

Gianni Camilleri

Driewerf Hoera! Afsluitmoment publieke werven over ontwerp Scheldekaaien tussen Zuiderterras en Noorderterras

Dit moment is afgelopen.

De Scheldekaaien zijn volop in ontwikkeling. De kaaien zijn altijd een plek geweest van mensen en goederen, van handel en overslag, van economische kracht en van een stad die zich door de geschiedenis heen in verschillende gedaanten aan de Schelde heeft getoond. Om dat te behouden voor de toekomst zijn vernieuwingen en verbeteringen nodig.

Samen met bewoners van de stad willen wij vorm geven aan de toekomst van de kaaien, van Zuiderterras tot Noorderterras. We zijn nieuwsgierig naar uw ideeën en willen graag met u in gesprek over wat de kaaien voor u betekenen. Wanneer komt u daar? Wat is uw lievelingsplek? Heeft u een mooie herinnering die u met ons wil delen of een uitgesproken idee van wat er in de toekomst niet mag ontbreken? Kom en vertel het ons!

Op zondag 12 mei bent u tussen 15 en 16 uur welkom op het wandelpad naast de hangars aan de Jordaenskaai, naast Het Steen.

Belangrijke aanvulling (10/05)

Op zondag 12 mei vindt in Antwerpen de ‘Mars tegen (seksueel) geweld/steun voor slachtoffers van geweld’ plaats. De mars komt rond 15.30 uur aan op het Steenplein waar een kort bezinningsmoment wordt georganiseerd. Daarom vinden we het gepast om de derde publieke werf en het geplande afsluitende debat van de publieke werven (tussen 15 en 16 uur) niet door te laten gaan. Het ontwerpteam zal op zondag 12 mei tussen 13 en 15 uur wel ter plaatse zijn voor een gesprek. De ideeën en verhalen die tijdens de publieke werven zijn verzameld, zullen op een later moment worden teruggekoppeld.

Palmbout Urban Landscapes
Illustratie centraal deel Scheldekaaien

 

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer