De Rode Loop

Abv+ architecten

Het sportcomplex heeft een tweede sporthal gekregen

Naast de bestaande sportinfrastructuur aan de Rodeloopstraat in Merksem is een tweede nieuwe sporthal gebouwd. De werken zijn gestart in oktober 2017 en eindigen in het voorjaar 2019.

 

Sportcomplex Rode Loop Abv+ architecten
De nieuwe sporthal sluit mooi aan bij de bestaande sportinfrastructuur.

Waarom dit project?

  • De lokale sportcluster wordt versterkt.

  • De sporthal is aangepast aan mensen met een beperking.

Wat gebeurt er?

Een sporthal op maat

Bij de bouw van de nieuwe sporthal heeft de stad rekening gehouden met de behoeften van de rolstoelgebruikers. Zo zijn er grotere kleedkamers, extra toiletvoorzieningen en een aangepaste sportvloer. De bestaande inkomhal en de ruimte buiten zijn onder handen genomen zodat de sporthal makkelijk bereikbaar is en bovendien zzijn er meerdere parkeerplaatsen voor mensen met een handicap voorzien.

Duurzaam gebouw

Voor de bekleding van de buitengevel is Thermowood, een duurzame houtsoort zonder chemicaliën, gekozen. De toiletten maken gebruik van gerecupereerd regenwater en op de kleedkamers is er een groendak. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen en zonneboilers voorzien het sanitair van warm water. Overal wordt gebruik gemaakt van LED verlichting en driedubbel glas. Om de biodiversiteit te stimuleren, worden op het dak bijenkorven gezet en er komt ook een insectenhotel.

Rode Loop inkomzone Abv+ architecten
Een toekomstbeeld van de aangepaste inkomzone

 Toekomstbeeld inkomhal De Rode Loop © Abv+ architecten                          

Wie werkt eraan mee?

Abv+ architecten ontwierpen de nieuwe sporthal.

De nieuwe sporthal in opbouw | Kioni Papadopoulos

 Nieuwe sporthal in opbouw © Kioni Papadopoulos    

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer