Regatta

Vooruitzicht nv
2020
Streefdatum volledige realisatie

De bedoeling is dat de volledige wijk opgeleverd zal zijn in 2020.

juni 2109
Opening Regatta Urban Sports Park

De stad Antwerpen opent het eerste openbare en permanente pumptrack in België in het gloednieuwe Regatta Urban Sports Park in Linkeroever. Vanaf de zomer van 2019  kan u het park verkennen. Het park heeft een oppervlakte van 17.000m² en is bedoeld voor alle leeftijden. Het omvat een speeltuin voor de kleinsten, maar daarnaast komen vooral liefhebbers van urban sports hier aan hun trekken met sportvelden voor pumptracking, calisthenics, voetvolley, panna en free running. 

 

 

2016
Regatta: nieuw stadsdeel op Linkeroever

Tegen eind 2016 wonen er zo’n 800 bewoners in de wijk Regatta. Een nieuw stadsdeel vraagt ook nieuwe faciliteiten en voorzieningen. Momenteel is er al een krantenwinkel, een barbier, een artsenpraktijk en een apotheek. Bovendien is ook het Galgenweelpark volledig aangelegd. Het doet dienst als groene recreatie- en speelzone tussen de nieuwe woonwijk en het Galgenweel.

November 2016
Online enquête rond toekomst van Linkeroever

De mening van de Antwerpenaars over Linkeroever is heel belangrijk. Daarom doet de stad een enquête, waarop meer dan 1.300 Antwerpenaars hun mening gaven.

Lees meer
24 maart 2013
Wedstrijdfiche Regatta

In maart 2013 wordt het winnend ontwerp voor de woonwijk Regatta bekendgemaakt. Download hier de projectfiche van de wedstrijd voor de aanstelling van de architect.

2010
Bouw van de eerste woningen

De bouw van de eerste woningen start in 2010. Dit is de start van een bouwproject dat zo'n 10 jaar zal duren.

2009
Eerste fase van de bouwwerken

De eerste fase van het project Regatta gaat van start. Dat zijn de werken aan de onderliggende infrastructuur voor de nieuwe wijk.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer