Park Groot Schijn: Speelbos

Een bos waar je vrij kan spelen in en met de natuur. Een plek om te ravotten, te lopen en springen, te klimmen en kampen te bouwen.

 

Waarom dit project?

Dit stukje bos midden in Deurne is de perfecte plek om kinderen en jongeren te laten spelen in en met de natuur.  Ook voor de jeugdverenigingen in het park is dit een reuze speelplek en uitvalsbasis voor hun wekelijkse activiteiten.

Wat gebeurt er?

Centraal in het bos ligt het cirkelpad dat aansluit op de paden van het Park Groot Schijn. Het cirkelpad is niet alleen leuk om rond te lopen, het is ook een duidelijke afbakening en herkenningspunt voor alle spelende kinderen in het bos.

Langs het cirkelpad ligt een avonturenslinger die leidt naar de centrale klimtoren. Daar waar de slinger het cirkelpad kruist zijn er twee ontmoetingsplaatsen met zittribunes, ideaal voor de jeugdverenigingen om af te spreken in het bos.

Een groene buffer zorgt voor een veilige afscherming van het speelbos naar de Ruggeveldlaan en het Groot Schijn. Op termijn zorgt een nieuwe brug over het Groot Schijn voor de aansluting van het speelbos op de rest van het park.

Een van de vele speelaanleidingen langs het centrale pad. | Nisran Azouaghe

Wie werkt eraan mee?

De jeugdverenigingen en de jeugddienst van Deurne hebben samen met de ontwerpers het speelbos vorm gegeven. De uitdaging was om het bos ook echt een bos te laten zijn en te denken buiten de grenzen van een gewone speeltuin.

Sinds maart 2016 is het speelbos open voor iedereen. 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer