Park Groot Schijn: het park

Tussen en rond de kamers, waar de vele clubs en verenigingen een plekje krijgen, ligt het park van Park Groot Schijn.  Groene voegen voorzien van betonpaden, grote stukken ongerepte natuur met daartussen een loopparcours en in het midden het centrale plein. Het centrale plein is een groene plek waar de stad en de natuur samenkomen. Het bestaat uit twee grote delen, een verhard deel met het nieuwe avontuurlijke skatepark en een verdiept grasveld.

 

Waarom dit project?

Alle clubs en verenigingen krijgen of hebben reeds een nieuw plekje gevonden in één van de vele kamers in het park.  Om deze kamers voor iedereen bereikbaar te maken én om het hele park open te stellen voor iedereen, is de eigenlijke park- en natuuraanleg een belangrijke stap in de ontwiikkeling van Park Groot Schijn.

Met de verdere groei van het park komen er steeds nieuwe wandel- en fietspaden doorheen het hele gebied bij. Zo wordt het tot nu toe vrij gesloten gebied met elke aanleg een stukje opener. Vodoende ruimte geven aan het 'Groot Schijn' en de bestaande natuur verder versterken zorgt ervoor dat het groene karakter optimaal behouden blijft.

Midden in het park, waar alle grote wandel- en fietspaden samen komen, ligt het centrale plein.  Het plein is de verbindende factor in het park. De ideale uitvalsbasis voor alle activiteiten in het park, om samen af te spreken of om gewoon gezellig te komen picknicken.

Wat gebeurt er?

  • Aanleg van het verharde deel van het plein met een avontuurlijk skatepark
  • Aanleg van het verdiepte grasveld
  • Aanleg van de paden doorheen het park
  • Aanplanting van de natuur rond het nieuwe plein en paden.

Wie werkt eraan mee?

Samen met de gebruikers van het park heeft het ontwerpteam van BUUR, HOSPER, BULK en ARA de plannen voor het centrale plein uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan. Ook de skaters zijn nauw betrokken bij de inrichting van het nieuwe skatepark.

De realisatie van het tweede deel van de parkaanleg is mede mogelijk gemaakt door de steun van steun van EFRO, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

EFRO

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer