Paviljoen Antwerpen Morgen

Waarom dit project?

In Antwerpen staat stadsvernieuwing hoog op de agenda. Daarom investeerde de stad in een nieuwe exporuimte over de stad van morgen in het nieuwe Paviljoen Antwerpen Morgen, aan de voet van het MAS.

Wat gebeurt er?

In het Paviljoen Antwerpen Morgen komt u meer te weten over de visie op stadsontwikkeling en de actuele stadsvernieuwingsprojecten in Antwerpen. Een interactieve digitale muur laat de bezoeker grasduinen in de verschillende projecten van de stad van morgen.

Van de ambitieuze plannen op korte en lange termijn tot hoe straten, pleinen en parken en gebouwen met veel zorg worden vernieuwd. Naast enkele grote projecten - waaronder het Eilandje en de Noorderlijn - maakt u hier ook kennis met het experimenteel onderzoek Labo XX. Blikvanger is de maquette van het stadhuis dat de komende jaren een belangrijke renovatie ondergaat.

Elke drie maanden wordt een project in de kijker geplaatst. Dit is een project van één van de sponsors of partners van het paviljoen. Van september tot december staat de nieuwe woontoren aan de Singel 'Louise Marie' in de spotlights, een ambitieus woonproject van Cores development.

Wie werkt er aan mee? 

De expo is een project van de stad Antwerpen en kwam tot stand met medewerking van het Atelier Stadsbouwmeester, het MAS, AG VESPA, Mobiliteit en Parkeren Antwerpen AG en de stedelijke bedrijfseenheden Stadsontwikkeling en Stadsbeheer.

Met dank aan de sponsors: Triple Living en Construction & Investment Partners (CIP), Vooruitzicht, IRET Development en Cores Development.

Meer informatie

Paviljoen Antwerpen Morgen

open van dinsdag tot zondag, 10 uur tot 17uur 

van april tot en met oktober op zaterdag en zondag open tot 18 uur 

gratis toegang

naast het MAS (Hanzestedenplaats 23, 2000 Antwerpen)

   

Gerelateerde projecten

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer