Park & Ride

voorjaar 2022
Park & Ride Linkeroever klaar

Tegen het voorjaar van 2022 kunnen 1.500 bestuurders hun wagen in de nieuwe P+R parkeren, om vervolgens hun weg richting de stad verder te zetten met een duurzaam vervoersmiddel. 

Voorjaar 2021
Parkeergebouw Luchtbal Havana klaar

Het nieuwe Park and Ride gebouw op de Luchtbal in Antwerpen zal in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen. De bestaande parkeerfaciliteiten op Luchtbal worden met de komst van de Park and Ride gevoelig uitgebreid, met maar liefst 1.700 extra parkeerplaatsen.

06 februari 2020
Eerste houten balken parkeergebouw Luchtbal geplaatst

Aan de Noorderlaan op Luchtbal, vlak naast de R1, is vandaag de eerste houten balk gelegd van het nieuwe Park and Ride gebouw dat er momenteel gebouwd wordt. De houten balk is de eerste van de ruim 1.400 houten liggers, verdeeld over de zeven verdiepingen die het parkeergebouw zal tellen. Deze balken geven het Park and Ride gebouw een zeer kenmerkende uitstraling.

09 december 2019
Eerste houten balken parkeergebouw Linkeroever geplaatst

Aan de Blancefloerlaan op Linkeroever, vlak naast de R1, is vandaag de eerste houten balk gelegd van het nieuwe Park and Ride gebouw dat er momenteel gebouwd wordt. De houten balk is de eerste van een totaal van 874 liggers die het Park and Ride gebouw een zeer kenmerkende uitstraling zullen geven.

augustus 2019
Start bouw parkeergebouw Luchtbal Havana

De werken voor de aanleg van de nieuwe Park and Ride Luchtbal starten deze zomer en zullen  iets meer dan 1 jaar duren. 

De Havanasite is het eindpunt van de nieuwe tramlijn Noorderlaan. Aan deze eindhalte komt een Park & Ride die bestaat uit twee parkeergebouwen voor in totaal 1.700 wagens, waar autoreizigers vanop de A12 of de E19 vlot kunnen overstappen op het openbaar vervoer richting centrum.  Een deel hiervan is voorbehouden als parking voor de toekomstige detailhandel.

Oktober 2018
Start bouw parkeergebouw Linkeroever

Deze parkeerzone op Linkeroever wordt uitgerust met een parkeergebouw: een constructie van 6 verdiepingen, opgebouwd uit hout en beton, én met plaats voor ongeveer 1500 wagens. Door de park&ride-capaciteit aan de rand van de stad te verhogen, kunnen meer auto's uit het stadscentrum gehouden worden.

april 2016
Concept voor alle parkeergebouwen

Alle nieuwe parkeergebouwen aan de rand van de stad krijgen dezelfde look and feel. Zo verleiden de herkenbare gebouwen, langs de grote invalswegen van de stad, pendelaars en bezoekers om hun wagen achter te laten aan de rand van de stad en over te stappen op het openbaar vervoer of op de fiets.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer