Park Groot Schijn: de sportkamers

Sigrid Spinnox

Samen sporten

De twee voetbal- en twee korfbalclubs, kregen in de eerste sportkamer - Sportkamer West -  samen een gloednieuw kantine- en kleedkamergebouw en 4 kunstgrasvelden. Naast de reeds bestaande Atletiekkamer, komen er op termijn nog drie nieuwe sportkamers bij.

 

Waarom dit project?

In het gebied zijn tientallen verenigingen en clubs actief. Zij hebben zich geleidelijk aan in het gebied gevestigd. Het resultaat is een wirwar van aparte clubgebouwen en ruimtes voor een bont allegaartje van voetbal-en korfbalclubs, een begraafplaats, een schaatsbaan, hondenclubs, jeugdverenigingen, een atletiekpiste, volkstuinen, enz.

Het masterplan clusterd alle activiteiten in 'kamers' met daartussen 'groene voegen' die de kamers met elkaar verbinden:

  • Sportkamer West: hier vonden twee voetbalclubs en twee korfbalclubs een nieuw onderkomen.
  • Sportkamer Noord: deze sportkamer krijgt pas later een nieuwe invulling
  • Sportkamer Groot Schijn: hier vinden een nieuw zwemcomplex 'Sportoase Groot Schijn' en op termijn een nieuwe schaatbaan een plekje.
  • Atletiekkamer: de bestaande atletiekpiste is mee onderdeel van het park geworden
  • Hondenkamer: hier vinden de hondenscholen plek en voldoende ruimte voor hun trainingen

Wat gebeurt er?

De volgende kamer die aangelegd wordt is Sportkamer Groot Schijn met als grote blikvanger het nieuwe zwem- en schaatscomplex Sportoase Groot Schijn. 

In deze kamer ligt ook de centrale parking voor het volledige park.

Wie werkt eraan mee?

Het ontwerpteam van Park Groot Schijn heeft op basis van alle programma’s van eisen van de verschillende clubs, het RUP, het masterplan en in samenspraak met de clubs het ontwerp opgemaakt.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer