Overkapping Ring

Overdering
15 augustus 2019
Bouw mee aan de brug over de Schelde: vul hier de enquête in.

Het is zover: we bouwen een brug voor fietsers en voetgangers over de Schelde in Antwerpen! Ingenieurs en mobiliteitsexperten zijn druk in de weer om de haalbaarheid en alle technische aspecten in kaart te brengen. Maar een brug over de Schelde is zoveel meer!

Lees meer
19 juni 2019
Bouw mee aan de brug over de Schelde

Het is zover: we bouwen een brug voor fietsers en voetgangers over de Schelde in Antwerpen! Ingenieurs en mobiliteitsexperten zijn druk in de weer om de haalbaarheid en alle technische aspecten in kaart te brengen. Maar een brug over de Schelde is zoveel meer!

Lees meer
08 november 2018
Vlaamse regering stelt intendant Alexander D’Hooghe aan voor komende acht jaar

Alexander D’Hooghe is opnieuw aangesteld als intendant voor de begeleiding en coördinatie van de overkapping van de Antwerpse ring. In zijn vorige opdracht als intendant trad Alexander D’Hooghe op als verbindende figuur die de samenwerking faciliteerde tussen overheden, burgerbewegingen, experten, organisaties en indiviuele burgers over zowel de leefbaarheids- als – de facto ook – mobiliteitsoplossingen voor de Antwerpse ringzone. Dit mondde uit in de ondertekening van het Toekomstverbond, in maart 2017.

Met de aanstelling van de intendant voor een periode van acht jaar neemt de Vlaamse overheid een lange termijn engagement op om de mobiliteits- en leefbaarheidsoplossingen die in het Toekomstverbond zijn vastgelegd ten uitvoer te brengen.

Lees het volledige bericht hier.

06 augustus 2018
aanbestedingsprocedure voor nieuwe intendant opgestart

De Vlaamse overheid startte de aanbestedingsprocedure op om een nieuwe intendant aan te stellen voor de overkapping van de Antwerpse ring. De opdracht van Alexander D’Hooghe, die sinds begin 2016 aan de slag is als intendant, loopt af op 31 oktober 2018. De nieuwe intendant moet de uitwerking van de overkappings- en leefbaarheidsprojecten die in een eerste fase gerealiseerd zullen worden, in goede banen leiden. 

Voor de verdere concretisering van de projecten kan de nieuwe intendant rekenen op de 5 projectteams die de projecten het voorbije jaar uittekenden, in een uniek participatief proces met wijken, organisaties en burgers.

Meer informatie over de aanbestedingsprocedure kan u hier terugvinden.

24 juni 2018
Grote stap voorwaarts voor leefbaarheid in Antwerpse ringzone

Lees hier de volledige nieuwsbrief over de selectie gemaakt van 18 overkappings- en leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse ringzone.

Nieuwsbrief lezen

30 mei 2018
Ringdagen: Ontdek de eerste plannen voor het dak op de ring

Van 26 tot 30 mei tonen 6 internationale ontwerpteams tijdens een nieuwe reeks ringdagen hun eerste plannen voor de transformatie van de Antwerpse ring aan het grote publiek.

Lees meer
13 september 2017
Uitnodiging Ringdagen tussen 6 en 13 september 2017

Denk jij graag mee na over de overkapping van de Antwerpse Ring? Dat kan. Van 6 tot 13 september organiseert de intendant zes Ringdagen. Die vormen het startschot van een ontwerpproces dat 8 maanden zal duren.

Lees meer
11 december 2016
Lancering oproep ontwerpteam overkapping Ring

Na 10 maanden van intensief overleg en de publicatie van zijn ambitienota, lanceert leefbaarheidsintendant Alexander D’Hooghe op 12 december een oproep tot kandidaatstelling naar internationale ontwerpteams die de overkapping van de Ring concreet vorm willen geven. De oproep is een eerste belangrijke stap in de richting van de realisatie van het ambitieuze leefbaarheidsproject dat de intendant begin november voorstelde in zijn ambitienota. De vijf ontwerpteams die geselecteerd worden, gaan vanaf de zomer van 2017 met het intendantenteam en met overheden, verenigingen, burgerbewegingen, buurten en wijken aan de slag om, elk voor een ander segment, een ontwikkelingsvisie op te maken.

13 november 2016
Voorstelling Ambitienota

Op maandag 14 november 2016 stelt de intendant zijn ambitienota voor aan de pers. De nota beschrijft een ambitieus leefbaarheidsproject voor een aantrekkelijke Antwerpse stadsregio, en werd gevoed door meer dan 50 workshops en 100 werksessies met experten, burgers, overheden, burgerbewegingen, onderzoeksinstellingen en internationale overkappingsexperts.

Lees hier de volledige ambitienota

14 juli 2016
Fietstocht over de Ring

Het fietsparcours van intendant Alexander D’Hooghe laat mensen op een toegankelijke manier kennis maken met de overkappingsopdracht. 10 creatieve installaties en ingrepen in de publieke ruimte brengen het projectgebied in beeld, en geven inzicht in de uitdagingen van een overkapping. Het initiatief, dat zich richt tot iedereen die mee wil denken over de toekomst van de stad, is tekenend voor een proces dat burgers, organisaties en ontwerpers samen rond de tafel wil zetten om de leefbaarheid van de stad te maximaliseren.

18 mei 2016
Intendant Alexander D'Hooghe aan het woord

Op donderdag 19 mei geeft Alexander D’Hooghe meer uitleg over de opdracht van de intendant en hoe je kan meewerken.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer