Ringproject 28 - Voltooien fietsnetwerk ★

Dankzij de Scheldebrug en het vlonderfietspad langs de Middenvijver kan men de hele Ring rond fietsen.”

 

Status project

Binnen dit project wordt in eerste fase prioriteit gegeven aan grote verbindingen en aansluitstukken: de verbinding tussen het fietspad van de Oosterweeltunnel tot aan de fietsbrug over de Schelde, inclusief het korte stuk overkapping over de E17.  Meer informatie hierover kan u terugvinden op de pagina over de 'Ringpark West' onder De Grote Verbinding.

Uitgangspunten voorgesteld concept

De overkapping van de Ring kan slechts slagen als we een modal shift kunnen realiseren, waarbij nog slechts 50% van de verplaatsingen gebeurt met de wagen. Dat betekent dat we moeten investeren in een performant fietsnetwerk en meer en beter openbaar vervoer. Linkeroever vormt hierin een belangrijke schakel.

thumb_Fietsas-het-Rot
De fietvlonder door de Middenvijver sluit rechtstreeks aan op de parkverbinding over de zuidknoop

Dit Ringproject stelt voor om een nieuw fietsnetwerk aan te leggen op Linkeroever dat enerzijds aansluit op het reeds bestaande netwerk, en anderzijds een aantal nieuwe verbindingen maakt. Een groot deel van het budget gaat naar de realisatie van een ecoduct/fietsbrug over de E17. Deze verbindt de Burchtse Weel met het Galgenweel. De fietsostrade vanuit Gent wordt vervolledigd langs het spoor en het Ringfietspad wordt rond gemaakt dankzij een fietsvlonderpad door het Rot. 

thumb_Fietsnetwerk_overzicht

Doelstellingen

  • Het vervolledigen van het fietsnetwerk levert een belangrijke bijdrage aan de modal split 50/50 van de Antwerpse regio.
  • De bijkomende verbindingen dragen ook bij aan een betere ontsluiting van het toekomstige landschapspark. Linkeroever wordt beter bereikbaar voor alle Antwerpenaren en voor mensen uit de bredere regio.

Kostprijs

26,5 miljoen euro

Wie werkt er aan mee?

Ontwerpteam concept

DE URBANISTEN – OMGEVING – COBE – YELLOW WINDOW

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer