Ringproject 25 - Scheldebalkon ★

Het Scheldebalkon biedt een spectaculair uitzicht over de rivier en het landschapspark Linkeroever.

 

Status project

Dit project wordt verder uitgewerkt in de eerste fase. Meer informatie hierover kan u terugvinden op de pagina over de 'Scheldebrug' onder De Grote Verbinding.

Uitgangspunten voorgesteld concept

We stellen voor om ter hoogte van de Kennedytunnel het Scheldebalkon te bouwen. Het biedt een panoramisch uitzicht over de rivier en de landschapsparken op Linkeroever en Knoop Zuid. In de hoge, overdekte ruimte onder het balkon kunnen allerlei evenementen zoals een markt, een sportmanifestatie of muziekoptredens plaatsvinden.

Het Scheldebalkon is uitermate goed bereikbaar. Het sluit aan op de vernieuwde Singel en op de site BlueGate. Ook de waterbus vertrekt hier naar het noorden van de stad. Wanneer we ook een fietsbrug over de Schelde bouwen, maken we de stad beter bereikbaar voor bezoekers en pendelaars uit Linkeroever en het Waasland. Ook de bestaande fietstunnel kan heringericht en beter toegankelijk gemaakt worden.

thumb_ANV_3D_Vue_Balcon.jpg

Doelstellingen

  • Een grote ontmoetingsruimte creëren waar verschillende verbindingen elkaar kruisen (voorgestelde fietsersbrug, fietserstunnel, waterbus in de toekomst,…).
  • Het knooppunt tussen Schelde en ringzone markeren met een betekenisvolle ruimte voor de stad.
  • Verzekeren van een betere toegankelijkheid voor fietsers (tunnel en brug) en zo de modal shift bevorderen.

Kostprijs

22 miljoen euro

Wie werkt er aan mee?

Ontwerpteam concept

AGENCE TER – TVK – ARCADIS –UAntwerpen, INTERBORO 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer