Kempenstraat

Omgeving - VK Engineering

Een groene rand langs de dokken

Het openbaar domein rond de Kempenstraat aan het Kempisch dok en het Asiadok wordt heraangelegd met de komst van het nieuwe ziekenhuis ZNA Cadix. Het bestaat voornamelijk uit groenzones voor voetgangers en fietsers.

Waarom dit project?

Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA) plant op het perceel tussen de Kempenstraat en de Noorderlaan een nieuwbouw ziekenhuis met ziekenhuis- en complementaire functies en een ondergrondse parking. Bijkomend worden op dezelfde site nog twee woontorens gerealiseerd. Van zodra het nieuwe ziekenhuis er staat, wordt ook het openbaar domein tussen het ziekenhuis en de dokranden aangelegd.

Overzichtsbeeld openbaar domein Kempenstraat Omgeving - VK Engineering
Overzichtsbeeld openbaar domein Kempenstraat

Wat gebeurt er?

Het openbaar domein Kempenstraat strekt zich uit langsheen het Kempisch dok en het Asiadok. De oostelijke grens is bepaald door de Hardenvoortviaduct (de Noorderlaan) en in het westen geldt de Binnenvaartstraat als grens.

De trambaan aan de Kempenstraat Omgeving - VK Engineering
De trambaan aan de Kempenstraat

De toekomstige trambaan vormt de hoofdader doorheen het ontwerp en ligt net voor het ziekenhuis. Verder bestaat het openbaar domein uit een fietspad, verschillende fietsstallingen en groenzones met zitbanken tot aan de dokranden. Boven de ondergrondse parking van het ziekenhuis komt een ruime daktuin.

De daktuin op de ondergrondse parking aan de Kempenstraat Omgeving - VK Engineering
De daktuin op de ondergrondse parking aan de Kempenstraat

De toegankelijkheid voor auto’s wordt beperkt. Er is geen parkeermogelijkheid meer bovengronds en de rijweg dient enkel voor de in-en uitrit van de ondergrondse parking voor bezoekers, hulpdiensten en leveringen.

Wie werkt eraan mee?

AG VESPA coördineert de ontwikkeling van Kop Spoor Noord. De stad Antwerpen legt het openbaar domein aan rond de Kempenstraat. Het ontwerp van het openbaar domein is van Omgeving en VK Engineering. ZNA bouwt een nieuw ziekenhuis, ZNA Cadix. Noorderlijn is verantwoordelijk voor de werken aan de trambaan.

Gerelateerde projecten

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer