Oosterweelverbinding

28 april 2020
AFGELAST: Ringdagen Oosterweel Rechteroever

OPGELET: Stad Antwerpen neemt noodzakelijke en strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Daarom is dit infomoment afgelast. Hou antwerpenmorgen.be in het oog voor meer nieuws.

Lees meer
18 december 2019
Milieueffectenrapport voor Oosterweelwerken op Rechteroever goedgekeurd

Het milieueffectenrapport (project-MER) voor de Oosterweelwerken op Rechteroever is door het team MER van het departement Omgeving goedgekeurd. Een dergelijk rapport bevat een onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke omgevingsimpact van bepaalde beoogde activiteiten of ingrepen. 

De goedgekeurde MER kan nu worden toegevoegd aan het dossier van de vergunningsaanvraag voor de werken op Rechteroever, die in het voorjaar van 2020 zal worden ingediend.

30 augustus 2019
Kennedytunnel wordt 50: terugblik en kijk op de toekomst

Op 31 mei 2019 zal het precies een halve eeuw geleden zijn dat de John F. Kennedytunnel in Antwerpen plechtig werd geopend door wijlen Zijne Majesteit Koning Boudewijn. Vijftig jaar nadat de eerste auto’s in de tunnel onder de Schelde doken, blikken we met een unieke tentoonstelling terug op de rijke geschiedenis van de Kennedytunnel. Tegelijkertijd kijken we ook vooruit want een derde Scheldekruising moet straks de Kennedytunnel ontlasten als drukste tunnel van Vlaanderen.

Lees meer
25 augustus 2019
Tijdelijke fietsbrug over E34 geopend

Sinds maandag 26 augustus kunnen fietsers gebruik maken van de tijdelijke fietsbrug over de E34 ter hoogte van Waaslandhaven-Oost. De fietsbrug is een van de maatregelen om het woon-werkverkeer per fiets ook tijdens de Oosterweelwerken te garanderen.

08 november 2018
Vlaamse regering stelt intendant Alexander D’Hooghe aan voor komende acht jaar

Alexander D’Hooghe is opnieuw aangesteld als intendant voor de begeleiding en coördinatie van de overkapping van de Antwerpse ring. In zijn vorige opdracht als intendant trad Alexander D’Hooghe op als verbindende figuur die de samenwerking faciliteerde tussen overheden, burgerbewegingen, experten, organisaties en indiviuele burgers over zowel de leefbaarheids- als – de facto ook – mobiliteitsoplossingen voor de Antwerpse ringzone. Dit mondde uit in de ondertekening van het Toekomstverbond, in maart 2017.

Met de aanstelling van de intendant voor een periode van acht jaar neemt de Vlaamse overheid een lange termijn engagement op om de mobiliteits- en leefbaarheidsoplossingen die in het Toekomstverbond zijn vastgelegd ten uitvoer te brengen.

Lees het volledige bericht hier.

06 augustus 2018
aanbestedingsprocedure voor nieuwe intendant opgestart

De Vlaamse overheid startte de aanbestedingsprocedure op om een nieuwe intendant aan te stellen voor de overkapping van de Antwerpse ring. De opdracht van Alexander D’Hooghe, die sinds begin 2016 aan de slag is als intendant, loopt af op 31 oktober 2018. De nieuwe intendant moet de uitwerking van de overkappings- en leefbaarheidsprojecten die in een eerste fase gerealiseerd zullen worden, in goede banen leiden. 

Voor de verdere concretisering van de projecten kan de nieuwe intendant rekenen op de 5 projectteams die de projecten het voorbije jaar uittekenden, in een uniek participatief proces met wijken, organisaties en burgers.

Meer informatie over de aanbestedingsprocedure kan u hier terugvinden.

24 juni 2018
Grote stap voorwaarts voor leefbaarheid in Antwerpse ringzone

Lees hier de volledige nieuwsbrief over de selectie gemaakt van 18 overkappings- en leefbaarheidsprojecten voor de Antwerpse ringzone.

Nieuwsbrief lezen

30 mei 2018
Ringdagen: Ontdek de eerste plannen voor het dak op de ring

Van 26 tot 30 mei tonen 6 internationale ontwerpteams tijdens een nieuwe reeks ringdagen hun eerste plannen voor de transformatie van de Antwerpse ring aan het grote publiek.

Lees meer
13 september 2017
Uitnodiging Ringdagen tussen 6 en 13 september 2017

Denk jij graag mee na over de overkapping van de Antwerpse Ring? Dat kan. Van 6 tot 13 september organiseert de intendant zes Ringdagen. Die vormen het startschot van een ontwerpproces dat 8 maanden zal duren.

Lees meer
14 maart 2017
Historisch toekomstverbond voor Antwerpen

Met dit toekomstplan scharen de overheden en burgerbewegingen zich achter verschillende maatregelen die van Antwerpen een leefbare én vlot toegankelijke stadsregio maken. 

Lees hier het volledige persbericht.

13 november 2016
Voorstelling Ambitienota

Op maandag 14 november 2016 stelt de intendant zijn ambitienota voor aan de pers. De nota beschrijft een ambitieus leefbaarheidsproject voor een aantrekkelijke Antwerpse stadsregio, en werd gevoed door meer dan 50 workshops en 100 werksessies met experten, burgers, overheden, burgerbewegingen, onderzoeksinstellingen en internationale overkappingsexperts.

Lees hier de volledige ambitienota

18 mei 2016
Intendant Alexander D'Hooghe aan het woord

Op donderdag 19 mei geeft Alexander D’Hooghe meer uitleg over de opdracht van de intendant en hoe je kan meewerken.

29 maart 2010
Masterplan 2020

Het Masterplan 2020 is veel meer dan een verzameling wegenwerken. Het gaat om een heleboel maatregelen die de verkeersdrukte, de ongevallen en het sluipverkeer in en om Antwerpen moeten aanpakken. Raadpleeg hier het volledige Masterplan 2020.

Lees het volledige Masterplan hier.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer