Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Voorjaar 2021
Einde werken

In het eerste deel van 2021 zijn de restauratiewerken afgerond. De stellingen verdwijnen en de toren is opnieuw volledig te bewonderen.

Eind 2020
Fase 2

Vanaf de winter van 2020 is het onderste deel van de toren aan de beurt.

April 2019
Beiaard

Het automatisch beiaardspel en de uur-en halfuurslag is gedurende de werfperiode stilgelegd. Vanaf april is ook het manuele beiaardspel van de beiaardiers niet meer te horen.

Maart 2019
Demontage wijzerplaten

De aannemer verwijdert de wijzerplaten om ze na te zien en te restaureren in het atelier.

Januari 2019
Start restauratie - fase 1

Op 21 januari 2019 start de aannemer met de opbouw van de stellingen. Er wordt eerst aan het bovenste deel van de toren gewerkt.

17 augustus tot 3 september 2018
#onzetoren500: expo en wedstrijd

Ter ere van de 500ste verjaardag van onze toren organiseerde de stad vanaf 17 augustus tot en met 3 september de expositie #onzetoren500. Naast historische info over onder meer de kathedraal, de toren en de beiaard, kregen alle Antwerpenaren ook de mogelijkheid om zelf deel uit te maken van de expo met een eigen foto van Onze-Lieve-Vrouwetoren.

Lees meer
1 september 2018
onze toren 500

Op zaterdag 1 september 2018 was het exact 500 jaar geleden dat de Onze-Lieve-Vrouwetoren werd afgewerkt. Die verjaardag heeft de stad gevierd met de inhuldiging van de nieuwe verlichting van de kathedraal en een groot gratis verjaardagsfeest met taart, muziek en dans voor alle Antwerpenaars.

Lees meer
Juni 2018
Start uitvoering Lichtplan

De aannemer start met de werken om de kathedraal en omgeving in de spotlights te zetten met nieuwe verlichting volgens de richtlijnen uit het Lichtplan.

Mei 2018
Voorbereidingen uitvoering Lichtplan

Aannemer Eandis treft de nodige voorbereidingen om te starten met de werken aan de kathedraal en omgeving voor de uitvoering van het Lichtplan.

2012
Stad Antwerpen krijgt Lichtplan

Het college van Burgemeester en schepenen keurt het Lichtplan goed.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer