Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

#onzetoren500: expo en wedstrijd

Dit moment is afgelopen.

Expo: ontdek de geschiedenis van Onze-Lieve-Vrouwetoren

Het meest iconische gebouw van de stad kent een bouwgeschiedenis van eeuwen. Onder de Antwerpenaars doen talloze verhalen de ronde over Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en haar toren. Van 17 augustus tot en met 3 september kreeg u de kans om meer informatie over de geschiedenis over de kathedraal en vooral haar toren te ontdekken tijdens de expo #onzetoren500 in de kathedraal.

Herbeleef de expo #onzetoren500

Bekijk hier de tentoonstelling

De infotentoonstelling geeft u naast prachtige historische beelden van de kathedraal en haar toren ook heel veel informatie over haar geschiedenis. Op de panelen vindt u de historiek van bouw, restauraties en erkentenissen van de kathedraal en de toren. U ontdekt waarom de toren zo uniek is, zowel in bouwstijl als in functie. U komt te weten dat de Onze-Lieve-Vrouwetoren een belfort is dat zelfs op de lijst van UNESCO Werelderfgoed staat, dat er maar liefst twee beiaarden in de toren hangen, en nog veel meer.

Win een torenbeklimming en een plekje in de expo

Met uw persoonlijke originele foto maakte u kans op een mooie plek in de expo #onzetoren500 op 1 september in de kathedraal. Bovendien maakten de fotografen met de origineelste foto ook kans op een torenbeklimming op 1 september.

Alle foto's dienden ingestuurd te worden via mail of Instagram met #onzetoren500 voor 23 augustus 2018. De wedstrijd is intussen afgelopen. 

Dit zijn de 10 winnende foto's

Dit is één van de 10 winnende foto's van de fotowedstrijd #onzetoren500. | Carien Suykens

Bekijk hier alle ingezonden foto's

#onzetoren500

Praktische info

Heeft u uw foto doorgestuurd? Dan vindt u hieronder de spelregels van de wedstrijd en praktische info nog terug. 

Alle foto’s die we binnenkrijgen, worden verwerkt in een grote mozaïek, die op 1 september gepresenteerd wordt in de kathedraal, bij de expo die er al staat vanaf 17 augustus en blijft staan tot 3 september. De meest originele foto’s kunnen bovendien leiden tot een uniek plekje in de expo én een beklimming van Onze-Lieve-Vrouwetoren met ervaren gidsen op zaterdag 1 september om 14 uur. 

Spelregels:
-    Zorg ervoor dat u de hasthag #onzetoren500 zeker vermeld.
-    Zorg dat uw profiel op Instagram openbaar is zodat wij de foto kunnen opsnorren met de hashtag. De foto’s van privé-accounts krijgen we helaas niet door.
-    Een tweede optie is mailen naar onzetoren500@stad.antwerpen.be.
-    Door uw foto te mailen naar dit adres of te posten met de hashtag #onzetoren500 staat u de portret- en auteursrechten op de foto af aan de stad Antwerpen voor deze campagne. 

De stad laat een jury kiezen welke foto’s het origineelste zijn en de wedstrijd winnen. U wordt op de hoogte gebracht op vrijdag 31 augustus. Indien u gewonnen heeft, zal u op 31 augustus een mail of een privé-bericht op Instagram ontvangen met de melding dat u welkom bent voor de torenbeklimming op 1 september om 13.45 uur in het museum het Vleeshuis (adres: Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen). Zorg dat u hier kan bewijzen dat u gewonnen heeft door uw foto, mail of Instagram-account mee te brengen en voor te leggen. 

Lees hier het volledige wedstrijdreglement van de stad Antwerpen. 

Vier mee de 500ste verjaardag van de Onze-Lieve-Vrouwetoren.

Ontdek hier het feestprogramma op zaterdag 1 september.

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer