Parktunnel

Technum

Vlot te voet of met de fiets van Park Spoor Noord naar het Eilandje

Onder het Hardenvoortviaduct, dat de Italiëlei verbindt met de Noorderlaan, komt een voetgangers- en fietserstunnel: de Parktunnel. Op die manier kan u in de toekomst gemakkelijk van Park Spoor Noord naar het Eilandje fietsen of wandelen en omgekeerd. De Parktunnel komt in het verlengde te liggen van de De Pretstraat en maakt de verbinding met de Kempenstraat. De werken zijn begin 2019 gestart.

Waarom dit project?

De Parktunnel is nieuw openbaar domein dat hoort bij Kop Spoor Noord. Het nieuwe openbaar domein heeft als belangrijke doelstelling om te verbinden: de verschillende onafhankelijke bouwprojecten met elkaar verbinden, Park Spoor Noord verbinden met de Scheldekaaien en Antwerpen Noord verbinden met de Cadixwijk en het hele Eilandje. Dankzij de Parktunnel is het Hardenvoortviaduct voor voetgangers en fietsers geen barrière meer om vlot van noord naar zuid te geraken en vice versa.

Wat gebeurt er?

Niet iedereen vindt het even aangenaam om door een tunnel te wandelen of te fietsen. Daar is in dit ontwerp rekening mee gehouden door centraal een lichtopening te voorzien. Die verhoogt het comfort en het veiligheidsgevoel van voetgangers en fietsers.

De fiets- en voetgangersverbinding wordt een open relatie tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van Kop Spoor Noord. Door een stuk van de bogenwand te verwijderen, valt de toegang tot de Parktunnel bovendien onmiddellijk op.

Het definitieve ontwerp van de Parktunnel Technum
Het definitieve ontwerp van de Parktunnel

Wie werkt eraan mee?

AG VESPA coördineert de ontwikkeling van Kop Spoor Noord. Noorderlijn voert de werken voor de Parktunnel uit. Het ontwerp is van Technum (Tractebel Engineering nv).

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer