Noordersingel

Lucid
11 maart 2019
Stem Singel Noord naar de overwinning

De heraanleg van Singel-Noord is genomineerd voor de ‘Prijs Publieke Ruimte’. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen op de website www.congrespubliekeruimte.info en dit tot en met  maandag 11 maart 2019. Op 12 maart worden de winnaars bekend gemaakt.

Lees meer
31 mei 2017
Wegenwerken Noordersingel helemaal klaar

Sinds 1 juni 2017 zijn de wegenwerken op de Noordersingel tussen Schijnpoort en Turnhoutsebaan voltooid. Alle rijstroken zijn opnieuw beschikbaar voor het verkeer. De werken werden netjes volgens planning afgerond en hebben de Noordersingel vlotter en veiliger gemaakt voor zowel voetgangers, fietsers als bestuurders.

Daarmee is de Noordersingel hier zo goed als klaar. In het najaar volgt enkel nog de verdere aanplanting van bomen en struiken.

09 november 2016
Kruitkelder gevonden in oude stadsomwalling

Op de Noordersingel stootten arbeiders bij graafwerken in de zone tussen het waterzuiveringsstation en het voormalige containerpark, op restanten van de vroegere Brialmontomwalling. Het bleek om een wapen- en munitieopslagplaats te gaan.

30 augustus 2016
start heraanleg Noordersingel kant Ring

De nieuwe weginfrastructuur op de Noordersingel ter hoogte van Spoor Oost is klaar. Op woensdag 31 augustus verhuist de werfzone naar de overkant van de Noordersingel, waar het waterzuiveringsstation ligt. Fietsers, voetgangers en het wegverkeer worden dan op de nieuwe weginfrastructuur langs Spoor Oost geleid.

30 juni 2016
Kruispunt schijnpoort afgesloten tijdens zomermaanden

Onder het kruispunt worden waterleidingen en gasleidingen verplaatst. Ook de afwatering van de Ring en de Schijn-Scheldeverbinding worden aangepast. Na deze werken wordt het kruispunt heraangelegd.

17 april 2016
start heraanleg Noordersingel kant Spoor Oost

Het komende anderhalf jaar wordt de Noordersingel tussen de Schijnpoortweg en de Turnhoutsepoort volledig heraangelegd naar het beeld van de zuidelijke Singel. De werken starten aan de kant van Spoor Oost.

23 april 2015
Goedkeuring definitief ontwerp Noordersingel

De Noordersingel tussen Schijnpoortweg en Turnhoutsebaan wordt volgens dezelfde principes heraangelegd. Aan beide zijden komt een breed dubbelrichtingsfietspad, afgescheiden van de rijweg door een brede groenstrook of een vergroende parkeerstrook met bomen. Ook de volledige rijbaan en de verlichting worden vernieuwd. Als laatste worden de kruispunten aangepast om het verkeer beter te laten doorstromen en om de verkeersveiligheid voor voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en autoverkeer te verhogen. Samen met de heraanleg van de Noordersingel worden de nutsleidingen verplaatst als voorbereiding op de Oosterweelverbinding.

februari 2015
Start Openbaar Onderzoek Schijnpoort

Het openbaar onderzoek voor de werken Schijnpoort, met o.a. Noordersingel en ‘t Schijn, start in de loop van februari 2015.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer