Operaplein

Manuel De Solà-Morales
08 december 2019
Noorderlijn: feestweekend opening premetrostation Opera

Na bijna 4 jaar intensief werken is het zover. Vanaf 8 december rijdt de tram op de Noorder­leien en heropent het premetro­sta­tion Opera! Dat vieren we graag met u!

Lees meer
25 juni 2019
Het infopunt verhuist naar een nieuwe locatie

Vanaf woensdag 26 juni zijn bezoekers welkom in het nieuwe infopunt op het Operap­lein. Ons nieuwe adres is Frankrijklei 12.

Wie vragen heeft over de werken aan de Noorder­lijn kan vanaf woensdag 26 juni terecht in het nieuwe infopunt op het Operap­lein (Frankrijklei 12). Het communi­ca­tie­team helpt u graag verder.

Samen met de verhuis passen we ook onze openings­uren aan. Voortaan is het infopunt gesloten op vrijdag. Wilt u toch langskomen? Maak dan vooraf een afspraak via 03 22 11 333 of info@noorderlijn.be.

19 juli 2018
Het Operaplein is open

Na iets meer dan een jaar is het Operaplein bijna volledig afgewerkt. Sinds vrijdag 20 juli verwelkomt het nieuwe plein dagelijks zo'n 50.000 bezoekers van de stad.

Kom alles te weten over het operaplein op www.noorderlijn.be

juli 2018
Operaplein timelapse

Van bouwput tot plein, er is hard gewerkt het afgelopen jaar 

undefined
💪 Volg de timelapse van het Operaplein.

Benieuwd naar het volledige verhaal? Klik hier: https://youtu.be/RSUv0jWl0Lo

Lees meer
04 juni 2017
start werken Operaplein en Italiëlei

Vanaf 5 juni dit jaar, tot en met december 2018, worden de Leien onderbroken voor doorgaand verkeer tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat. Deze ‘knip van de Leien’ is nodig om het nieuwe Operaplein te realiseren, samen met de parking en de autotunnels waardoor het verkeer na de werken niet meer bovengronds zal rijden. Ook de Franklin Rooseveltplaats en de Italiëlei worden heraangelegd.

31 augustus 2016
Metrostation Opera sluit de deuren

Vanaf 1 september sluit premetrostation Opera voor twee jaar zijn deuren. De bestaande niveaus -1 en -2 krijgen een grondige facelift. In 2019 zal er ook een tram rijden op niveau -3. Na 40 jaar wordt het perron afgewerkt en in gebruik genomen. Door deze ingrijpende werken is het station gedurende 2 jaar gesloten. De trams rijden nog wel door station Opera, maar zullen er niet stoppen. 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer