Heraanleg Moorkensplein

Tom Cornille
solliciteren tot en met 17 november 2019
Vacature: werftoezichter infrastructuurwerken

Antwerpenaars zijn trots op hun stad, haar straten en haar pleinen. Ook bezoekers en pendelaars maken er veelvuldig gebruik van.

Lees meer
20 december 2018
Open mee het Moorkensplein

Het Moorkensplein is klaar, en dat vierden we samen met de buurt en de handelaren op het plein.

Lees meer
september 2018
Start fase 3 heraanleg Moorkensplein

Eind september zijn de werken op de as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat afgerond en kan het verkeer terug door.  Op dat moment starte de heraanleg van het plein zelf.

Het districtshuis blijft altijd bereikbaar langs zowel de ceremoniele ingang als langs de nieuwe zijingang naar de districtsloketten.

Najaar 2018
Nieuwe verlichting voor het Moorkensplein in Borgerhout

De lantaarns van het districtshuis in Borgerhout zijn gerestaureerd. Dit past binnen de algemene restauratiewerken van het districtshuis, de heraanleg van het Moorkensplein en het lichtplan van de stad Antwerpen.

Leuk weetje: tijdens de bouw van het districtshuis waren al gasleidingen voorzien. Een conflict tussen de gemeente Borgerhout en de Antwerpse Gasmaatschappij, zorgde ervoor dat er voor elektrisch licht gekozen werd. Hiermee was Borgerhout rond 1889 de eerste gemeente van het land met elektrische verlichting in de openbare ruimte.

zomer 2018
Start fase 2 heraanleg Moorkensplein

Tegen de zomer zijn de rioleringswerken op de as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat klaar en starten de rioleringswerken op het plein.  Op de as zijn de heraanleg van de straat nog volop aan de gang.

De Zonstraat, de Oedenkovenstraat, de Maréestraat en de Mellaertstraat lopen dood op het plein en worden tijdelijk dubbelrichting.  Het verkeer kan op het einde van de straat draaien.

mei 2018
Geveltuintjes op het Moorkensplein

In het ontwerp van het Moorkensplein is de aanleg van een geveltuintje voor elke woning mee opgenomen. Woont u op het Moorkensplein en wil u wel een geveltuintje? Laat het ons weten voor 14 mei 2018.

Lees meer
06 mei 2018
Het eerste deel van de rijweg is gegoten

Vandaag, op 7 mei 2018, is het eerste deel van de nieuwe betonnen rijweg langs het Moorkensplein gegoten.  

Deze beton wordt vanavond 'gewassen'. Tijdens deze werken wordt de blauwe laag die nu op het beton ligt weggespoten. Het wassen van de rijweg is enerzijds voor het uitzicht maar ook om het beton ruwer te maken, zo hebben de gebruikers meer grip op de rijweg.

11 februari 2018
Start heraanleg Moorkensplein

De werken aan het Moorkensplein  nemen ongeveer 1 jaar in beslag. Het eerste werk is het vervangen van de riolen onder de as Sergeyselsstraat/Eliaertstraat en op het plein. Hierdoor is er op deze as geen verkeer meer mogelijk.

De Zonstraat, de Oedenkovenstraat, de Maréestraat en de Mellaertstraat lopen dood op het plein en worden tijdelijk dubbelrichting.  Het verkeer kan op het einde van de straat draaien.

Goedkeuring
Moorkensplein: Definitief ontwerp goedgekeurd

In het ontwerp zijn een aantal voorstellen van de buurt mee verwerkt. Zo komt er ter hoogte van de Oedenkovenstraat-Maréestraat een extra buskussen en een zebrapad. Aan het einde van de Mellaertsstraat, die in de toekomst doodlopend wordt tot aan het plein, kunnen automobilisten draaien in de straat in plaats van op het plein. Er wordt op het plein ook voorzien in extra fietsenstallingen, beplanting, banken met een rugleuning en een drinkfontein.

31 mei 2016
Inspraakmoment voorontwerp Moorkensplein

De buurt kan zijn suggesties op het voorontwerp meegeven, aangeven of ze interesse hebt in een geveltuintje na de heraanleg van het plein.

10 maart 2016
Moorkensplein: goedkeuring voorontwerp

In het voorontwerp zijn de nieuwe uitgangspunten uit de procesnota verwerkt.  Zo wordt de Mellaertsstraat doodlopend en blijft de as Sergeyselsstraat – Eliaertsstraat open voor openbaar vervoer en doorgaand verkeer om de buurt bereikbaar te houden.

21 mei 2015
Heropstart Moorkensplein: goedkeuring procesnota

De procesnota legt de nieuwe uitgangspunten voor het ontwerp vast, maar ook de afstemming met het beleid en de buurt bij het ontwerp. Daarnaast zijn alle onderdelen van het project vastgelegd.  Naast de heraanleg van het plein is er de renovatie van het oude gemeentehuis, de uitbreiding van het Moorkensplein en een aantal bouwprojecten.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer