Linkeroever

Patrick Henderyckx
zaterdag 24 november 2018
Sint-Anneke Plage: terug een aantrekkelijke publieke ruimte?

De stad bracht een team van externe en interne stakeholders bij elkaar in het scoutslokaal van Sint-Anneke Plage om intensief na te denken over mogelijke ideeën voor de toekomst van deze plek en experimenten en tijdelijke invullingen van het openbaar domein aan het einde van de Gloriantlaan.

Lees meer
8 - 17 september 2017
Festival van de architectuur

Het publiek kan kennismaken met de ideeën voor Linkeroever tijdens het Festival van de architectuur.

Lees meer
Juni 2017
Selectie van de vijf beste ideeën

De vakjury onder leiding van Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp selecteert de vijf beste ideeën die de basis zullen vormen voor het masterplan Linkeroever.

De vijf geselecteerde ideeën komen van een internationaal gezelschap van Belgische, Italiaanse, Duitse, Engelse en Nederlandse ontwerpbureaus. Elk team heeft Linkeroever vanuit een ander perspectief benaderd waardoor telkens een andere thematiek op de voorgrond komt.

De ideeën van de vijf bureaus zijn geen uitvoerbare plannen, maar dienen om de geesten te verruimen. Ze dienen als inspiratie om het intellectuele debat over mogelijke wensbeelden voor Linkeroever te openen.

De vijf winnende ideeën komen van de volgende teams:

  • Greame Massie Architects - Sutherland Hussey Harris - Avantgarden -  Aecom
  • Bernd Albers – Vogt – Arup
  • Carlo Moccia - Uwe Schröder - Wim van den Bergh
  • De Urbanisten
  • Dogma

Maart 2017
Selectie van kandidaten

De vakjury onder leiding van Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp selecteert uit alle inzendingen 14 kandidaten die hun idee voor Linkeroever verder mogen uitwerken.

Maart 2017
Lancering kaart van Linkeroever

Linkeroever gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Toch is het vandaag al een interessante plek om te vertoeven. 

De stad geeft ruimte aan ontspanning, sport en spel op Linkeroever. Om de vele troeven in één oogopslag in de kijker te plaatsen, ontwikkelden we een recreatieve kaart van het gebied.

U krijgt een overzicht van alle groene gebieden zoals Middenvijver, het Esmoreitpark en het Rot. U ziet waar er sportactiviteiten en speeltuinen te vinden zijn, zoals de nieuwe Robinsonspeeltuin en het nieuwe skatepark. Verder ontdekt u ook de Finse looppiste met prachtig uitzicht op het zeilmeer Galgenweel, wandel- en fietsroutes in Middenvijver en het Sint-Annabos, sport- en spelgelegenheid aan Sint-Anneke Plage en nog veel meer.

Ook bars en restaurants aan het ligstrand van Sint-Anneke Plage, het zwembad, de manege, de jachthaven en het cultureel en bouwkundig erfgoed kregen een plekje op de kaart. Verder wordt ook de bereikbaarheid niet uit het oog verloren: alle bus-, tram- en Velostations staan aangeduid op deze kaart. 

Download hier de kaart van Linkeroever

en ontdek de vele ontspanningsmogelijkheden vandaag.
20 december 2016
Lancering ideeënwedstrijd

De Antwerpse stadsbouwmeester lanceert samen met De Vlaamse Waterweg een internationale, stedenbouwkundige ideeënwedstrijd, met een projectdefinitie en als bijlage ook de resultaten van de enquête die de stad uitvoerde bij de inwoners van Linkeroever.

November 2016
Online enquête rond toekomst van Linkeroever

De mening van de Antwerpenaars over Linkeroever is heel belangrijk voor de stad. Daarom werd een enquête gehouden, waarop meer dan 1300 Antwerpenaars hun mening gaven.

Lees meer

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer