Linkeroever

Patrick Henderyckx
6 april tot 18 augustus 2019
Bezoek de expo Le Corbusier. Linkeroever - Chandigarh

Benieuwd naar de link tussen 'de architect van de 20ste eeuw' Le Corbusier en Linkeroever? Bezoek van 6 april tot en met 18 augustus de expo Le Corbusier. Linkeroever - Chandigarh in het MAS.

Lees meer
11 juni 2019
Lezing: Stadskinderen en opgroeien in hoogbouw

Steeds meer kinderen groeien op in de stad. Lia Karsten is sociaal geografe en hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Ze publiceerde in 2016 het boek 'De nieuwe generatie stadskinderen. Ruimte maken voor opgroeien'. Ze geeft een lezing in het MAS over kindvriendelijke hoogbouwwijken in het kader van de expo Le Corbusier. Linkeroever-Chandigarh.

Lees meer
21 mei 2019
Lezing: Chandigarh voorbij Le Corbusier. Het erfgoedvraagstuk

Deze lezing van Bärbel Högner handelt over de ontwikkeling van Chandigarh of de zogenaamde 'City Beautiful', waarbij de nadruk wordt gelegd op de bewoners én de rol die het bureau van de Indiase stedenbouwkundigen heeft gespeeld. Wat voor stad hebben ze zich voorgesteld? Wat betekent Chandigarh voor hen vandaag? Hoe ervaren zij de 'erfgoedvorming' van hun jonge stad?

Lees meer
15 mei 2019
Lezing: Chandigarh: een ecologische stad ver vóór zijn tijd?

Thierry Mandoul en Enrico Chapel maakten deel uit van het curatorenteam dat de expo ‘Chandigarh, 50 ans après Le Corbusier’ maakte voor de Cité de l’architecture & du patrimoine in Parijs in 2015. Het eerste luik over Chandigarh in de MAS-expo ‘Le Corbusier. Linkeroever & Chandigarh werd gerealiseerd naar dit concept en door het MAS herwerkt voor Antwerpen.

Lees meer
zaterdag 24 november 2018
Sint-Anneke Plage: terug een aantrekkelijke publieke ruimte

De stad brengt een team van externe en interne stakeholders bij elkaar in het scoutslokaal van Sint-Anneke Plage om na te denken over mogelijke ideeën voor de toekomst van deze plek en experimenten en tijdelijke invullingen van het openbaar domein aan het einde van de Gloriantlaan.

Lees meer
8 tot 17 september 2017
Festival van de architectuur

Het publiek kan kennismaken met de ideeën voor Linkeroever tijdens het Festival van de architectuur.

Lees meer
Juni 2017
Selectie van de vijf beste ideeën

De vakjury onder leiding van Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp selecteert de vijf beste ideeën die de basis zullen vormen voor het masterplan Linkeroever.

De ideeën van de vijf bureaus zijn geen uitvoerbare plannen, maar dienen om de geesten te verruimen. Ze dienen als inspiratie om het intellectuele debat over mogelijke wensbeelden voor Linkeroever te openen.

De vijf winnende ideeën komen van de volgende teams:

  • Greame Massie Architects - Sutherland Hussey Harris - Avantgarden -  Aecom
  • Bernd Albers – Vogt – Arup
  • Carlo Moccia - Uwe Schröder - Wim van den Bergh
  • De Urbanisten
  • Dogma

Maart 2017
Selectie van kandidaten

De vakjury onder leiding van Antwerps stadsbouwmeester Christian Rapp selecteert uit alle inzendingen 14 kandidaten die hun idee voor Linkeroever verder mogen uitwerken.

Maart 2017
Lancering kaart van Linkeroever

Linkeroever gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Toch is het vandaag al een interessante plek om te vertoeven. 

De stad geeft ruimte aan ontspanning, sport en spel op Linkeroever. Om de vele troeven in één oogopslag in de kijker te plaatsen, ontwikkelden we een recreatieve kaart van het gebied.

U krijgt een overzicht van alle groene gebieden zoals Middenvijver, het Esmoreitpark en het Rot. U ziet waar er sportactiviteiten en speeltuinen te vinden zijn, zoals de Robinsonspeeltuin en het skatepark. Verder ontdekt u ook de Finse looppiste met prachtig uitzicht op het zeilmeer Galgenweel, wandel- en fietsroutes in Middenvijver en het Sint-Annabos, sport- en spelgelegenheid aan Sint-Anneke Plage.

Ook bars en restaurants aan het ligstrand van Sint-Anneke Plage, het zwembad, de manege, de jachthaven en het cultureel en bouwkundig erfgoed kregen een plekje. En ten slotte wordt ook de bereikbaarheid niet uit het oog verloren: alle bus-, tram- en Velostations staan aangeduid op deze kaart. 

Download hier de kaart van Linkeroever

en ontdek de vele ontspanningsmogelijkheden vandaag.
20 december 2016
Lancering ideeënwedstrijd

De Antwerpse stadsbouwmeester lanceert samen met De Vlaamse Waterweg een internationale, stedenbouwkundige ideeënwedstrijd, met een projectdefinitie en de resultaten van de enquête die de stad uitvoerde bij de inwoners van Linkeroever.

November 2016
Online enquête rond toekomst van Linkeroever

De mening van de Antwerpenaars over Linkeroever is heel belangrijk. Daarom doet de stad een enquête, waarop meer dan 1.300 Antwerpenaars hun mening gaven.

Lees meer

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer