Linkeroever

Patrick Henderyckx

Lezing: Stadskinderen en opgroeien in hoogbouw

Dit moment is afgelopen.

Steeds meer kinderen groeien op in de stad. Stedelijk gezinsleven blijkt zowel opwindend als vermoeiend. Het boek van Lia Karsten laat op basis van gedegen onderzoek en persoonlijke verhalen zien hoe kinderen de stad gebruiken, welke plekken ze mijden en waar ze graag komen. Lia Karsten deed ook onderzoek naar jonge gezinnen in de hoogbouw van Hong Kong en deelt haar ervaringen hierover in de lezing.

B.L.O.K. is een onderzoek van de HoGent naar de betekenisgeving, leefbaarheid en ontplooiingskansen voor kinderen en tieners in de context van hoogbouw. Als eerste case werd Europark op Linkeroever onderzocht. De onderzoekers peilden bij de kinderen en tieners die in deze blokken wonen naar hoe zij het opgroeien en leven in de wijk ervaren. HoGent opent op 22 mei een tentoonstelling over hun onderzoek in Gent, klik hier voor meer info.

De lezing wordt afgesloten door discussie en debat met de stadsbouwmeester, Christian Rapp, over welk soort woonomgevingen we nodig hebben om ook de jongste bewoners van de stad tevreden te stellen.

Praktisch

Stadskinderen en opgroeien in hoogbouw

Lezing door Lia Karsten en B.L.O.K. op 11 juni 2019

  • Locatie: tentoonstellingszaal op de 3e verdieping van het MAS
  • Toegang gratis
  • Maximaal 60 personen
  • Nederlands gesproken

Wil je de lezing bijwonen, reserveer dan vooraf een plaatsje:

 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer