Klimaatrobuuste daken

Frederik Beyens

Dromen over daken

Dit moment is afgelopen. 86 personen namen deel.

Antwerpen heeft 15 miljoen vierkante meter dak beschikbaar die mee kunnen dienen om van de stad de meest klimaatrobuuste stad van Vlaanderen te maken. Hoe die goudmijn ingeschakeld kan worden, ontdekten de geïnteresseerden op 14 juni tijdens Dromen over daken.

Zij klommen het dak van Steinerschool Hibernia op en bekeken ter plekke de klimaatrobuuste dakplannen. Deze school is één van de kandidaten uit het Stadslab2050-traject Klimaatrobuuste daken. Het voorbije jaar werkten zij intensief met een expertenpanel de plannen voor hun dak verder uit.

Verschillende internationale sprekers gaven meer inzicht in wat klimaatrobuuste daken zijn en hoe die kunnen helpen om het veranderende klimaat het hoofd te bieden. Zij gingen bovendien verder in op de technische ideetjes die ze specifiek voor de vier Antwerpse daken uitwerkten. Ideeën die ook door andere eigenaars van grote daken meegenomen kunnen worden.

Inspiratie voor uw eigen groendak

Bent u eigenaar van een plat of licht hellend dak, dan vindt u op www.antwerpen.be/daken een hele hoop inspiratie en informatie om zelf aan de slag te gaan.

Het Antwerpse EcoHuis biedt regelmatig infosessies over de aanleg van een groendak of neemt u mee op groendakwandeling, waarbij u zelf bij enkele trotse Antwerpenaars kan zien waarom zij voor een groendak kozen.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer