Klimaatrobuuste daken

Frederik Beyens

Dromen over daken

Droom op vrijdag 14 juni mee over hoe u met uw eigen dak kan bijdragen aan een klimaatrobuuste stad.

Antwerpen heeft 15 miljoen vierkante meter dak beschikbaar die mee kunnen dienen om van de stad de meest klimaatrobuuste stad van Vlaanderen te maken. Hoe die goudmijn ingeschakeld kan worden, ontdekt u op 14 juni tijdens Dromen over daken. U kan dan als een van de eerste bezoekers de klimaatrobuuste dakplannen van Steinerschool Hibernia ter plekke ontdekken.

Deze school is één van de kandidaten uit het Stadslab2050-traject Klimaatrobuuste daken. Het voorbije jaar werkten zij intensief met een expertenpanel de plannen voor hun dak verder uit.

Van 19.30 uur tot 21.30 uur krijgt u tijdens een lezing met internationale sprekers meer uitleg over klimaatrobuuste daken en hoe die kunnen helpen om het veranderende klimaat het hoofd te bieden.

Ook de andere dakeigenaars uit dit traject tonen hun ambitieuze plannen. 

Wat zijn klimaatrobuuste daken?

U kent misschien wel al de eenvoudige groendaken met sedumplanten. Platte daken kunnen echter nog meer. Door ze anders in te richten, dragen ze bij aan hittebestrijding, regenwateropvang en biodiversiteit. Daken die de uitdagingen op al die vlakken weten te combineren, noemen we klimaatrobuuste daken.

Kom inspiratie opdoen voor uw eigen groendak

Bent u eigenaar van een groot plat dak, dan vindt u op deze dak zeker een hele hoop inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Heeft u gewoon een klein dak en droomt u ervan om van een groener uitzicht te genieten of wil u weten hoe een groendak u een koeler gevoel bezorgt in de zomer, ook dan steekt u veel op tijdens deze lezing.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer