Klimaatplan 2030

Werksessie financiering

Hoe kunnen we investeringen die gepaard gaan met het klimaatplan financieren? Tijdens de werksessie bekijken we traditionele en innovatieve financieringsmodellen om kansrijke opties voor het klimaatplan verder uit te werken. U krijgt de kans om mee te bepalen hoe het klimaatplan gefinancierd wordt.

In 2017 en 2018 werden de grote lijnen voor het nieuwe klimaatplan uitgezet, in samenwerking met 300 burgers, bedrijven, overheden en academici. In deze workshop werken we daarop verder. 

Tijdens verschillende themagebonden werksessies denken we samen na over concrete maatregelen om CO2 te verminderen, en hoe we de stad Antwerpen kunnen voorbereiden op de klimaatsveranderingen zoals hitte, droogte en wateroverlast.

Hoe kunnen we investeringen die gepaard gaan met het klimaatplan financieren?

Tijdens deze sessie denken we na over verschillende financieringsmogelijkheden voor klimaatvriendelijke investeringen voor woningen. Zoals extra isoleren bij het renoveren van een huis of appartement, vernieuwing van verwarmingsinstallatie en installatie van zonnepanelen of private laadpalen. U krijgt de kans om mee te bepalen hoe het klimaatplan gefinancierd wordt.

Inschrijven

Deelnemers voor deze workshop kregen een persoonlijke uitnodiging. Heeft u ook goede ideeën over dit thema of denkt u dat u een belangrijke bijdrage kan leveren als particulier of bedrijf?  Stuur dan een mailtje naar klimaatplan@antwerpen.be

Blijf op de hoogte en schrijf u in op de nieuwsbrief

Inschrijven

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer