Klimaatplan 2030

Café klimaat

Dit moment is afgelopen.

Waarom dit Café Klimaat?

Stad Antwerpen werkt momenteel aan het nieuw Klimaatplan 2030 van Antwerpen. In 2017 tekende de stad het hernieuwde Burgemeesterconvenant, waarbij ze zich engageert om te streven naar minder CO₂-uitstoot, te werken aan energie-armoede en te bouwen aan een stad die tegen de klimaatsverandering bestand is. 

Om input te verzamelen voor het nieuwe Klimaatplan, organiseerde de stad de voorbije maanden verschillende werksessies om mensen uit verschillende invalshoeken te betrekken. Tijdens de verschillende werksessies dachten we samen met bewoners en experten na over concrete maatregelen om de klimaatverandering te beperken, en hoe we de stad Antwerpen kunnen voorbereiden op klimaatverandering zoals hitte, droogte en wateroverlast. Tijdens Café Klimaat op 26 november 2019 konden deelnemers van de verschillende werksessies met elkaar kennismaken en ontdekten ze de eerste bouwstenen van het nieuwe Klimaatplan 2030.

thumb_©frederikbeyens_klimaatcafé-40.jpg Frederik Beyens

Samen bouwen aan het Antwerpen van de toekomst.

Tijdens Café Klimaat kregen deelnemers de voorlopige inzichten aangeboden in de vorm van een tentoonstelling die werd bemand door zowel interne als externe geëngageerde experten, die meer uitleg gaven over de thema's. Aanwezigen konden op hun eigen tempo wandelen door de tentoonstelling van potentiële doelstellingen en acties en in dialoog gaan met experten groen, water, energie, mobiliteit,..  Zowel burgers, kennisinstellingen, stadsmedewerkers en ondernemers kwamen samen om hun visie en voorlopige inzichten op klimaat in Antwerpen te delen. 

We sprokkelden op Café Klimaat ook een waaier aan intenties van organisaties die zich willen inzetten voor lokale klimaatprojecten en willen meewerken aan de opvolging van het Klimaatplan. Wilt u zelf ook graag meewerken? Aarzel dan niet om een mailtje sturen: klimaatplan@antwerpen.be.

Hieronder vindt u sfeerfoto's van Café Klimaat.


Alle input van Café Klimaat wordt verzameld en mee opgenomen bij de opmaak van het nieuwe Klimaatplan 2030. Heeft u nog goede ideeën of wilt u graag meer informatie? Dan kan u een mailtje sturen naar klimaatplan@antwerpen.be

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer