Kipdorpsite

Herbeleef de Kipdorpsite in 3D

In 2018 kwam de Kipdorpsite - de brug, de stadsmuur en de kazemat - voor het eerst terug aan het licht. Archeologen onderzochten de site in het kader van de werken aan de Noorderlijn. De indrukwekkende resten van de stadsomwalling bleken goed bewaard tot bijna 8 meter onder het maaiveld. In de oorspronkelijke gracht werd een rijkdom aan vondsten opgegraven. De site werd waar mogelijk geïntegreerd in de autotunnels en de tramsporen. Hierbij werden grote stukken gereconstructueerd. Andere delen werden afgebroken. Om de kennis niet verloren te laten gaan, werd gebruik gemaakt van de laatste nieuwe technologie om deze te vereeuwigen: 3D modellen.

3D model

Wandel door het 3D model en klik op de punten waar u meer info over wenst. Dit model werd gemaakt op basis van allerlei foto's die gemaakt werden van de brug. (Fotogrammetrie)

thumb_Screenshot Link 1a.jpg

Of vlieg mee over de volledige Kipdorpsite. Deze opnames werden gemaakt op basis van 3D-scanning. 

In samenwerking met

De 3D-opnames werden gemaakt in samenwerking met Ubi3D voor de 3D fotogrammetrie en met PelserHartman 3D Measuring Solutions voor de 3D laser scanning. 

 

Volg de vorderingen van de werf

Van 2017 tot en met 2019 lopen de werkzaamheden ter hoogte van de Kipdorpsite. Volg de vorderingen aan deze archeologische site op de voet via deze timelapse beelden die de week kort samenvat.

Filmpjes archeologische site Noorderlijn

Welke werken voeren de archeologen uit aan de Noorderlijn? Wat zijn de vondsten? Vlieg eens over de archeologische Kipdorpsite (timelapse) of laat u onderdompelen in het verhaal van de archeologen in de mini-documentaire

The movie is also available in English.

Beneath De Leien, the remnants of the Spanish fortifications of the 16th century are still well preserved. They are being brought to light again during the construction of Antwerp’s new Noorderlijn tram line. Tunnels are being dug by the Opera building for the trams to run through. Discover the Kipdorp site in the heart of Antwerp. 

 

Folders Kipdorpsite

NL: Hier vindt u de digitale versie van de folder over de Kipdorpsite. U kan een papieren versie ophalen aan het Felixatelier in het Sint-Felixpakhuis of bij Visit Antwerpen op de Grote Markt.

EN: The leaflet on the archaeological excavations at the Kipdorp site is digitally available in English. Download below. 

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer