Restauratie Onze-Lieve-Vrouwekathedraaltoren

Voorjaar 2021
Einde werken

In het eerste deel van 2021 zijn de restauratiewerken afgerond. De stellingen verdwijnen en de toren is opnieuw volledig te bewonderen.

Eind 2020
Fase 2

Vanaf de winter van 2020 is het onderste deel van de toren aan de beurt.

01 april 2019
Werfomheining krijgt po√ętische inkleding

De werfomheining van de kathedraaltoren krijgt dankzij stadsdichter Maud Vanhauwaert een mooi jasje. Gedurende de werken aan de belforttoren zal haar gedicht "Deze Oude Lieve Vrouw" schitteren op de werfomheining en steigerdoeken.

 

Werfomheining Kathedraaltoren Koen De Waal

 

 

Lees meer
April 2019
Beiaard

Het automatisch beiaardspel en de uur-en halfuurslag is gedurende de werfperiode stilgelegd. Vanaf april is ook het manuele beiaardspel van de beiaardiers niet meer te horen.

Maart 2019
Demontage uurwerken

De wijzers, cijfers en wijzerplaten van de 4 uurwerken zijn verwijderd. Deze items ondergaan een grondig nazicht en worden opnieuw verguld. 

Januari 2019
Start restauratie - fase 1

Op 21 januari 2019 start de aannemer met de opbouw van de stellingen. Er wordt eerst aan het bovenste deel van de toren gewerkt.

Juni 2018
Beheersplan

Op 14 juni 2018 keurde het Agentschap Onroerend Erfgoed het beheersplan voor de kathedraal met bijgebouwen, de Belforttoren en de tuin van de dekenij goed. 

Door het beheersplan goed te keuren geeft het agentschap Onroerend Erfgoed toelating voor alle restauratie- en onderhoudswerken die gepland zijn de komende jaren.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer