Nieuwe verlichting kathedraal

#onzetoren500: expo-panelen en fotomozaïek

Herbekijk de infotentoonstelling over de Onze-Lieve-Vrouwetoren die werd opgemaakt voor de 500ste verjaardag van de kathedraaltoren en de inhuldiging van de nieuwe verlichting van de katehdraal en omgeving.

De stad organiseerde ook de fotowedstrijd #onzetoren500 in de aanloop naar het verjaardagsfeest op 1 september. Ook alle ingezonden foto's én de fotomozaïek die werd gemaakt in de vorm van de kathedraal, met daarin alle ingezonden foto's verwerkt, kan u hier donwloaden.

Bekijk hier alle ingezonden foto's voor de fotowedstrijd

#onzetoren500

Via onderstaande linken kan u zowel de fotomozaïek als alle infopanelen van de tijdelijke expositie downloaden.

Ode aan Onze-Lieve-Vrouwetoren door Tourist LeMC

Ter ere van de 500ste verjaardag van de Onze-Lieve-Vrouwetoren schreef Tourist LeMC een ode aan Onze toren, die hij live bracht aan de voet van de toren op zaterdag 1 september 2018. Een stukje uit deze song kan u beluisteren in onderstaande video.

Download hier de songtekst van deze ode door Tourist LeMC, zowel in het Nederlands als in het Antwaarps.

Onze toren 500

Op zaterdag 1 september 2018 was het exact 500 jaar geleden dat de Onze-Lieve-Vrouwetoren werd afgewerkt. Die verjaardag vierde de stad met de inhuldiging van de nieuwe verlichting van de kathedraal en een gratis verjaardagsfeest met taart, muziek en dans voor alle Antwerpenaars.

Het werd een waar Antwerps feest met taart van Antwerpse bakkers, dans door Antwerpse dansers en turners, maar ook optredens van Theater TOL en stadstroubadour Tourist LeMC, die voor deze gelegenheid een ode aan Onze toren schreef. Herbeleef de inhuldiging van het licht en de voorstelling van Theater TOL hier in de live reportage door ATV:

Download hier het campagnebeeld an Onze toren 500.

Nieuwe verlichting Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

In dit document wordt het concept en de uitwerking van de nieuwe verlichting voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal uitgelegd.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer