Jeugdhuis 2040

Studio BONT

Zandvliet krijgt een nieuw jeugdhuis

Het jeugdaanbod in Zandvliet breidt uit dankzij het nieuwe ‘jeugdhuis 2040’ in het Armenstraatje. De bouwwerken gaan in het voorjaar van 2020 van start. Het jeugdhuis is, dankzij akoestische isolatie, onder meer geschikt voor optredens en fuiven. De stad koos voor een ontwerp dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners.

Jeugdhuis 2040 Studio BONT
De vloerplaat heeft aan de buitenzijde vaste zitelementen en muurtjes.

Toekomstbeeld Jeugdhuis 2040 - © Studio BONT
 

Waarom dit project?

Zandvliet heeft momenteel geen eigen jeugdhuis. 

Wat gebeurt er?

Het nieuwe jeugdhuis in het Zandvlietse Armenstraatje wordt gebouwd volgens de hedendaagse energetische en akoestische comforteisen.  Het lokaal bevat een polyvalente zaal van 100 m² met een toog, een bergruimte, sanitaire voorzieningen en een ruim akoestisch sas. De zaal is geschikt voor activiteiten zoals optredens en fuiven. Om ook rekening te houden met de bredere omgeving, kunnen de buitenluiken aan de ramen gesloten worden waardoor een akoestisch geïsoleerde fuifzaal ontstaat.

Binnezijde jeugdhuis 2040 Studio BONT
Het lokaal bevat een polyvalente zaal van 100 m² met een toog.

Toekomstbeeld Jeugdhuis 2040 - © Studio BONT
 

De binnen- en buitenruimtes lopen naadloos in elkaar over dankzij een vloerplaat met aan de buitenzijde vaste zitelementen en muurtjes. De buitenruimte is gedeeltelijk overdekt. Er komt ook een fietsstalling.

Buitenruimte jeugdhuis 2040 Studio BONT
De buitenruimte is gedeeltelijk overdekt.

Toekomstbeeld Jeugdhuis 2040 - © Studio BONT
 

Het ontwerp is niet alleen rationeel, multi-inzetbaar en flexibel, maar ook duurzaam. Zo zorgt een groendak voor een akoestische en thermische buffer en draagt het bovendien bij aan de biodiversiteit. Er is plaats voor zonnepanelen en het regenwater wordt gerecupereerd voor hergebruik in de sanitaire voorzieningen.

Het nieuwe jeugdhuis komt op de locatie van het voormalige seniorenlokaal, dat leegstond sinds de senioren een nieuw lokaal in gebruik namen. Het vormt een geheel met de huidige parking en de voorliggende groenzone. De omliggende beplanting en bomen blijven dus maximaal behouden.

Wie werkt eraan mee?

Studio Bont ontwierp het nieuwe jeugdhuis 2040.

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer