IGLO in Europark

Filip Dujardin

Meer sociale samenhang in de wijk Europark

Het nieuwe woonproject IGLO ligt in de bestaande sociale woonwijk Europark. IGLO staat voor 'InterGenerationeel Project Linkeroever' en moet verschillende culturen en generaties samenbrengen in de wijk Europark. 

Waarom dit project?

Europark is een sociale woonwijk met 18 sociale hoogbouwblokken. De wijk beantwoordt aan het modernistische concept van vrijstaande hoogbouwblokken in een parkomgeving. IGLO is een project binnen Europark met als doelstelling de sociale samenhang en ontmoeting tussen de verschillende culturen en generaties te bevorderen. Een compleet nieuwe sociale infrastructuur moet wonen, zorg, cultuur, onderwijs en opvang voor iedereen toegankelijk maken.

Wat gebeurt er?

De stad investeerde al in het openbaar domein en een kinderdagverblijf met 85 plaatsen (De Smet Vermeulen architecten). In september 2016 opende het gemengd gebouw met jeugdcentrum en buurtsporthal (Tom Thys architecten). Het Zorgbedrijf bouwde 126 serviceflats in drie nieuwe volumes (Tom Thys architecten), een woonzorgcentrum voor 125 bewoners (De Smet Vermeulen architecten) en een dienstencentrum (de vylder vinck taillieu architecten).

Ontdek het project in onderstaand filmpje (of via deze link):

Dit project kreeg de Prijs Wivina Demeester voor excellent bouwheerschap 2014.

Wie werkt eraan mee?

IGLO is een project van de stad in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen en district Antwerpen.

Gerelateerde projecten

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Lees meer